Англия обърна гостуващия тим на Словакия с 2:1 на Уембли

...
Англия обърна гостуващия тим на Словакия с 2:1 на Уембли
Коментари Харесай

Англия на крачка от класиране за Световното след обрат на "Уембли"

Англия обърна гостуващия отбор на Словакия с 2:1 на „ Уембли ” в международна подготовка от Група „ F ” на зона Европа. Така „ трите лъва ” записаха шеста победа в групата и са единствено на точка от класиране за международното състезание в Русия идващото лято.

Гостите поведоха с бърз гол при започване на Станислав Лоботка (3), който бе изведен прелестно от Адам Немец и преодоля Джо Харт за 0:1. До гола се стигна след неточност на Маркъс Рашфорд в половината на домакините и бърза контраофанзива на словаците.

Последва напън на „ трите лъва ” и Ерик Дайър (37) съумя да изравни още преди почивката, засичайки центриране на Рашфорд от корнер.

След почивката Маркъс Рашфорд се реваншира за грешката си през цялото време, вкарвайки за цялостния поврат в мача след асистенция на Джордан Хендерсън. До края на мача футболистите на Гарет Саутгейт имаха повече шансове за нов гол, само че по този начин и не направиха триумфа си по-убедителен.

С тази победа Англия събра 20 точки и се откъсна на 5 пред Словакия, а до края на квалификациите остават единствено два кръг. Това значи, че „ трите лъва ” ще се класират за Мондиал 2018 в Русия, в случай че завоюват даже единствено точка в последните си два мача.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​ 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР