Англия може да предложи на туристите множество атракции - от

...
Англия може да предложи на туристите множество атракции - от
Коментари Харесай

Осем задължителни за посещение туристически атракции в Англия

Англия може да предложи на туристите голям брой атракции - от викториански здания до съвременни архитектурни чудеса в Лондон и от ръба на скалите крайбрежие в Съсекс до Лейк Дистрикт в Къмбрия.

Независимо дали сте фенове на превъзходна архитектура, световноизвестни музеи или спираща дъха природа, в тази страна по нещо за себе си ще открият както пътуващите за първи път, по този начин и опитните пътешественици.

Заедно с Depositphotos, Bright Side показва най-хубавите забележителности, които да се насладите, когато сте в Англия:

Биг Бен



На върха на множеството описи със забележителности, които би трябвало да се видят в Лондон, са постройката на Народното събрание и кулата Елизабет, известна като Биг Бен. До 2012 година Елизабет Тауър се наричаше Часовниковата кула, само че беше преименувана в чест на кралица Елизабет II - единственият монарх, чествал Диамантен празник.

Тауър Бридж



Друг величествен обект, който би трябвало да посетите, е Тауър Бридж. Той предлага зашеметяващи панорамни гледки, както и само по рода си прекарване да наблюдавате живота в Лондон през стъклен под, на 42 метра над Темза.

Лондонското сити



Модерните небостъргачи, ситуирани в лондонското Сити, предефинират силуета на града и притеглят фенове на архитектурата от цялостен ​​свят. Знаете ли, че Лондонското Сити е най-старият квартал на столицата? Въпреки това не наподобява остарял, защото е бил погубен и възобновен два пъти: един път след Големия пожар в Лондон през 1666 година и след бомбардировка по време на Втората международна война.

Лондонският Чайнатаун
View this post on Instagram
A post shared by ZERO(78)-9 Travel Page (@zero78travel)

Обичан както от локалните поданици, по този начин и от туристите, едно от най-оживените и динамични места в Лондон - Чайнатаун е леговище за кулинари и хора, интересуващи се от азиатската просвета. Лесно е да обиколите квартала пешком и да се снимате пред всички плачещи за Instagram украшения и достоверни заведения за хранене.

Когато посещавате мястото, не пропускайте звездата на региона - четвъртата врата на Wardour Street, която е най-голямата китайска врата в страната.

Природонаучният музей в Лондон



Посещението на Природонаучния музей в Лондон е незабравимо преживяване. Мястото ще удиви всеки с величествения си интериор, световноизвестната изложба с динозаври и неповторими събития, като Silent Disco празненства или класове по йога.

Планирайте визитата си авансово, с цел да видите най-любимите за всички времена забележителности, като зашеметяващия скелет на наследник кит, провесен от тавана във входната зала. Или открийте нещо ново, като разгледате краткотрайните изложения и събития.

Скалите Седемте сестри



Веднага откакто посетите Лондон, се насочете към Седемте сестри - сектор от тебеширени морски скали на брега на Ламанша в Югоизточна Англия. Пешеходният туризъм по тази разрушена от морето част от непокътнатата брегова линия ще ви обезпечи незабравимо преживяване и трагични гледки към ярките бели скали.

Lake District



Отправете се вдъхновяващите пейзажи на най-големия народен парк в Англия. Популярна туристическа дестинация, Lake District е прочут със своите кристално чисти езера, скалисти планини и фантастични туристически пътеки.

Това естествено място има какво да предложи, в случай че се уморите от живописни гледки. Районът е въодушевил велики писатели, като Уилям Уърдсуърт, Беатрикс Потър и Джон Ръскин, и е съхранил богатото си историческо завещание.

Стоунхендж



Стоунхендж - праисторически монумент в равнината Солсбъри в Уилтшир, е един от най-емблематичните и разпознаваеми археологически обекти в Англия. Състои се от солидни отвесни камъни, подредени в кръгове.

Мястото остава мистерия, като специалистите не могат да се спогодят даже за една единствена доктрина за какво камъните са сложени там. Археолозите считат, че построяването му е лишило 1000 години. Стоунхендж е бил и към момента е свещено място - даже през днешния ден друиди и езичници се събират, с цел да отпразнуват зимното и лятното слънцестоене тук.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР