Англия избра Брук вместо Рой за защитата на титлата си от Световната купа по крикет

...
Англия назначи нападателя Хари Брук за сметка на Джейсън Рой
Коментари Харесай

Англия назначи нападателя Хари Брук за сметка на Джейсън Рой в отбора за своята защита на титлата от Световната купа над 50.

Брук, който беше пропуснат от временния състав на Англия за Световното първенство, попадна в състава в неделя въпреки поредица от неуспехи в скорошната серия срещу Нова Зеландия.

Но той беше впечатляващ в индийската Висша лига и Стоте, така че капитанът Джос Бътлър запази вярата си на 24-годишния играч, като каза миналия месец, че вратата не е затворена за Брук.

Dawid Malan, който спечели 277 ръна в три ODI срещу Нова Зеландия, за да бъде обявен за играч на серията, също попадна в отбора и е твърд фаворит за откриването на вата за Англия.

С Рой отстранен поради контузия в гърба, Малан започна битката срещу Нова Зеландия и 36-годишният играч стана най-бързият англичанин, достигнал до 1000 ODI ръна, достигайки марката за 21 ининга за да съвпадне с Кевин Питърсен и Джонатан Трот.

„Избрахме състав, за който сме уверени, че може да отиде в Индия и да спечели Световната купа“, каза в изявление мъжкият национален селекционер на Англия Люк Райт.

„Благословени сме с невероятно силна група играчи с бяла топка, което беше подчертано от представянето при победата в серията срещу много добър отбор на Нова Зеландия.

„Силата на групата означаваше, че трябваше да вземем някои трудни решения за играчи от световна класа, като Джейсън Рой липсваше и Хари Брук идваше в отбора.“


Рой, който беше неразделна част от отбора на Англия, който спечели Световната купа през 2019 г., се отказа от допълнителния си договор с Борда по крикет на Англия и Уелс (ECB) през май, за да играе повече франчайз крикет.< /p>

Универсалният състезател и капитан на тестовете на Англия Бен Стоукс също се завръща, след като отмени решението си да се оттегли от ODI.

Стоукс, който участва в победната кампания на Англия през 2019 г. на родна земя, загря за Световното първенство, като направи 235 ръна в три ининга срещу Нова Зеландия.

Той включва удар от 182 от 124 подавания – най-високият индивидуален ODI резултат на Англия някога – в третия мач по-рано тази седмица.

Боулърсите Адил Рашид и Марк Ууд бяха под съмнение за контузии, но и двамата бяха включени в състава.

Англия започва своята защита на Световното първенство с първия мач от турнира, когато се изправи срещу Нова Зеландия в Ахмедабад на 5 октомври в реванш от финала през 2019 г. Турнирът с 10 отбора продължава до 19 ноември.

Състав на Англия:

Jos Buttler (капитан), Moeen Ali, Gus Atkinson, Jonny Bairstow, Harry Brook, Sam Curran, Liam Livingstone, Dawid Malan, Adil Rashid, Joe Root, Ben Stokes, Reece Topley, David Willey, Марк Ууд, Крис Уокс.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР