Англия и САЩ се класираха за 1/8-финалите на Световното в

...
Англия и САЩ се класираха за 1/8-финалите на Световното в
Коментари Харесай

Англия и САЩ на 1/8-финал

Англия и Съединени американски щати се класираха за 1/8-финалите на Световното в Катар. Двата отбора записаха победи в III кръг на Група В и без проблеми откриха място във етапа на елиминациите. За няма и 20 минути " Трите лъва " разрушиха Уелс с 3:0, до момента в който " янките " пречупиха Иран с 1:0. В класирането Англия събра 7 т., с които завоюва групата, и ще срещне Сенегал за място в топ 8. Съединени американски щати приключиха първата фаза с 5 т. и чакат Нидерландия.
На ст. " Ахмад бин Али " в Ал Раян Маркъс Рашфорд (50 и 68) блесна с два гола и има към този момент три на шампионата. Фил Фоудън (51) също се разписа за отбора на Гарет Саутгейт.
Англичаните взеха самодейността още първоначално, само че цяло първо полувреме не съумяха да пробият отбраната на " драконите ", водени от Гарет Бейл. След почивката обаче Рашфорд (50) препарира Дани Уорд с диагонален директен свободен удар. Секунди по-късно уелсците сбъркаха в отбрана, Рашфорд открадна топката, а Хари Кейн асистира на Фил Фоудън за 2:0.
После Рашфорд (68) финтира Конър Робъртс и навлезе отдясно в наказателното поле на Уелс, след което шутира сред краката на защитник и топката влетя в мрежата за 3:0.
" Първата цел е реализирана. Дотук сме удовлетворени. Сега стартира сериозната работа. Сравнено с Мондиал 2018, играчите имат друга конфигурация, повече убеденост. Нашите цели са разнообразни. В Русия си мислехме дали ще можем да спечелим един мач в елиминациите, в този момент има по-големи упования, само че също по този начин повече убеденост и опит от огромни мачове. В множеството мачове на шампионата огромните играчи повеждат тимовете си. Нашите нападатели не съумяха да го създадат през първото полувреме, само че го сториха през второто. Имаме потребност от голове от всички позиции на терена. Има конкуренция за титулярните места и всеки състезател е задължен да се показа на равнище.
Знаем, че сме любимци против Сенегал, само че те са доста рисков тим ", сподели Саутгейт. Битката със Сенегал е в неделя от 21 ч.
На ст. " Ал Тумама " в Доха Кристиан Пулишич (38) се трансформира в воин за " янките " с единствения гол в срещата. Капитан Америка обаче се сблъска с вратаря на Иран при попадението и на почивката бе сменен от Брендън Ааронсон. Той е с травма в таза, само че не толкоз сериозна.
В дните преди този мач сред двата лагера прехвърчаха искри поради обтегнатите политически връзки сред двете страни. Американците даже махнаха герба на Иран от колажите в обществените мрежи, отдадени на мача.
Сега за място в топ 8 Съединени американски щати чакат Нидерландия. Срещата е в събота от 17 ч.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР