Англия е новият европейски шампион за юноши до 19 години.

...
Англия е новият европейски шампион за юноши до 19 години.
Коментари Харесай

Англия е европейски шампион при 19-годишните

Англия е новият европейски първенец за юноши до 19 години. На финала в Търнава “трите лъва” се постановиха с 3:1 след продължения над изненадата на шампионата Израел. В постоянното време противниците си размениха по един гол, а в спомагателните 30 минути британците бяха по-свежи и справедливо стигнаха до купата.

Двата тима се срещнаха и в групите, като Англия завоюва с 1:0, а след това надделя с 2:1 Италия на полуфиналите. Израел се класира за решителния дуел след ефектен триумф с 2:1 над Франция.

Израелтяните направиха доста мощно първо полувреме и откриха резултата в 40-ата минута с попадение на Оскар Глох. Англия обаче изравни при започване на второто полувреме посредством Калъм Дойл.

В продълженията младата вяра на Кристъл Палас Карни Чуквуемека вкара втори гол за англичаните, а третото попадение за отбора на Иън Фостър осъществя неговият съотборник Аарън Рамзи, който през предишния сезон игра чартърен в Челтнъм.

За Англия това е рекордна 11-та купа в тази възраст, като толкоз има и Испания. През 1959, 1969 и 1974 година пък първенец става България след победи надлежно над Италия, Германска демократична република и Югославия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР