Англиканската църква е предала за съхранение в лондонския Тауър съкровища

...
Англиканската църква е предала за съхранение в лондонския Тауър съкровища
Коментари Харесай

Англиканската църква е предала съкровищата си от 400 храма в Лондон

Англиканската черква е предала за предпазване в лондонския Тауър съкровища на стойност няколко милиона лири стерлинги, защото се притеснява от грабежи поради въведената във Англия карантина по отношение на ковид. Това оповестява английското издание Daily Mail, представено от организация " Фокус ".
Уникалните полезности са били събрани и доставени безвредно в Тауър през последните няколко седмици. Както отбелязва изданието, измежду тях има рядки сребърни произведения, картини, както и други творби на изкуството и артефакти от 400 църкви в Лондон.
„ Ценните движимости от лондонските църкви са преместени на няколко безвредни места “, се споделя в известие на религиозните управляващи. Както отбелязва представител на Лондонската епархия, „ задачата на тази интервенция е да се запази и отбрани наследството “. Той добави, че „ свещенослужителите и лондонските църкви са пазители на богатата история на столицата “.
Ежедневното свещенодействие в англиканските храмове е прекъснато заради увеличение на случаите на нов вид ковид в кралството, а сега църквите са затворени.
В крепостта на брега на река Темза – една от най-старите в Англия – от редица епохи се пазят английските полезности. От XVII век там се съхраняват кралските съкровища: корони с неповторими скъпоценни камъни, както и скиптъри, които към момента се употребяват от членовете на кралското семейство по време на церемонии. Според представител на лондонския Тауър, надзирателите на замъка са „ доста удовлетворени, че им е поверена закрилата на църковните съкровища “ в актуалната обстановка. 
Англия към този момент е пета в света по брой на умрелите в резултат на заразяване с ковид, като съгласно данните на здравното министерство той към този момент надвишава 10 хиляди. Преди това тази граница бе премината от Испания, Италия, Съединени американски щати и Франция. По време на пандемията повече от 1,8 милиона души се заразиха с ковид по света, а над 110 хиляди починаха.
Темата продължава и в нашия блог.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР