Англичаните все по-трудно успяват да си купят жилище в родината

...
Англичаните все по-трудно успяват да си купят жилище в родината
Коментари Харесай

Двама англичани си купиха цяло селце в Нормандия за 26 000 евро

Англичаните все по-трудно съумяват да си купят жилище в родината си поради галопиращата инфлация (9.4 % през юли) и мощното повишаване на недвижимите парцели.

Ето за какво някои от тях вземат решение да опитат шанса си във Франция, като двама англичани от Кент, оповестява BFMTV.

В предаването "Помощ! Купихме село " (Help! We Bought a Village) двамата описват по какъв начин живеели в каравана, взета назаем от другар.

Той обаче желал да си я прибере и по тази причина англичаните решили да си купят жилище и обърнали взор към Франция.

Там се натъкват на вила, оповестена за продажба за 12 000 евро в селището Ла Бюлиер в Нормандия. Проучват нещата и се оказва, че останалата част от изоставеното селце също се продава, за още 14 000 евро, или общо 26 000 евро.

Така двамата късметлии стават щастливи притежатели на няколко селски вили, две плевни, обор, бунар, пекарна за самун и преса за сайдер. Всичко това на повърхност от 8000 квадратни метра, споделя Българска телеграфна агенция.

Естествено, всичко е в цялостна съсипия, само че англичаните не се боят от ремонтите. И макар ниския си бюджет, имат намерение да трансфорат селището в първокласна ваканционна дестинация.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР