Англичаните ще носят специални номера на фланелките си, а бивши

...
Англичаните ще носят специални номера на фланелките си, а бивши
Коментари Харесай

Англия ще почете със специални фланелки бившите си национали

Англичаните ще носят специфични номера на фланелките си, а някогашни капитани и международни първенци от 1966-а година ще бъдат поканени на " Уембли ", с цел да отчетат прекосяването на границата от 1000 национални футболисти.

Това ще се случи по време на евроквалификацията против Черна гора на 14-и ноември. Всички национали на Англия от 147 години насам ще получат своя персонален номер, започвайки от вратаря и първи състезател на тима Робърт Бейкър. Последният номер - 1244, ще получи последният дебютант за националния тим Тайрън Мингс.

Gareth Southgate visited the @FootballMuseum’s new exhibition, which celebrates the #ThreeLions’ history, today and was presented with his own legacy number shirt. pic.twitter.com/rFLssgi25Y
— England (@England) October 31, 2019
Футболната асоциация (ФА) разгласи, че номерата ще бъдат принтирани под националната емблема, за което англичаните получиха особено позволение от УЕФА. Нововъведението ще бъде непокътнато и отсега нататък, само че след този мач номерата ще заемат място отвътре на якичката. Англичаните оповестиха, че на мача ще участва и първият тъмнокож национал Вив Андерсън.

Мениджърът Гарет Саутгейт, който е 1071-ят национал, се разгласи изрично за нововъведението: " Винаги приказваме с футболистите за емблемата на фланелката и по какъв начин ние сме една дребна част от историята. Има доста футболисти, които са играли преди нас за националния тим и още повече, които занапред ще играят.

" Важно е да почитаме националната фланелка и да се опитваме да вървим към върха. За всички нас е извънредно значимо това, че ще бъдем част от този исторически мач, изключително тъй като на него ще участват редица някогашни национали ".
ЕВРО 2020 8 кръг, понеделник 14 октомври  България 0:6краен резулат  Англия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР