Англичанинът Рич МакКор промени представите за това как изглежда светът

...
Англичанинът Рич МакКор промени представите за това как изглежда светът
Коментари Харесай

Добави и щракни

Англичанинът Рич МакКор промени визиите за това по какъв начин наподобява светът към нас. Едни, на пръв взор, елементарни фотоси на красиви пейзажи и известни здания добиват занимателен прочит с помощта на дребни листчета черна хартия, изрязана в разнообразни форми.



Въображението на актьора, който назовава себе си " paperboy ", не познава граници. Въпреки че някои го упрекват в приложимост на Photoshop в творбите си, множеството мнения са позитивни, най-много във връзка с идейност и креативност .

 Снимка 348853

Не са доста хората, които биха се сетили да показват Tower Bridge в Лондон като мрежа за волейбол . Или пък Айфеловата кула като голяма вода пързалка. А за какво не Триумфалната арка в Брюксел като ротативка. Всичко е допустимо, стига да може да си го представиш.



Така черква в Исландия се трансформира в щурмовак от " Междузвездни войни ", а статуите на Великденския остров стават тим по джага. Нестандартна алена постройка в Барселона оживява в главата на Джесика Ребит.

 Снимка 348849

МакКор стартира да набира известност със своите творби преди три години. Той споделя, че в един миг е осъзнал какъв брой еднообразни фотоси вършим - на туристическите забележителности, на морето, на природата. И по този начин, покрай Биг Бен, му хрумва концепцията да се разграничи от тълпата със своя взор над нещата.

 Снимка 348850

Англичанинът самичък си прави изрезките от черна хартия в разнообразни форми. Когато посещава разнообразни места по света, се взира няколко минути в съответна постройка или място и чака вдъхновението си. След това му трябват 15-20 минути , с цел да построи своята добавена стойност към фрагмента.

 Снимка 348852

Често вдъхновението го връхлита и на плажа или до момента в който кара ски. За него изрязването на фигури от хартия е тип терапия, тъй като тогава мисли само за крайния резултат на плана си. И макар творенията си, избира да го назовават фотограф, а не художник, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР