Англичанинът Джак Катърал победи с единодушно съдийско решение Хорхе Линарес

...
Англичанинът Джак Катърал победи с единодушно съдийско решение Хорхе Линарес
Коментари Харесай

Катърал победи с единодушно решение ветерана Хорхе Линарес

Англичанинът Джак Катърал победи с единомислещо съдийско решение Хорхе Линарес в Ливъпруп довечера. Британецът взе триумфа против ветерана от Венесуела, само че не убеди по този начин, както би му се желало. Боят не бе толкоз зрелищен и не предложи доста страсти за феновете.

За Катърал това бе едвам втори пердах след спорното проваляне с разграничено съдийско решение от шотландеца Джош Тейлър през февруари 2022 година Тейлър (19-1, 13 нокаута), който по това време беше непобеденият, единен първенец в категория полусредна, надигра Катърал на две съдийски карти в Глазгоу. Реваншът им беше отлаган два пъти и в последна сметка анулиран, тъй като WBO подреди на Тейлър да направи наложителна отбрана на купата си в полусредна категория против Теофимо Лопес (19-1, 13 нокаута). Лопес победи Тейлър с единомислещо решение в 12-рундовия им мач на 10 юни в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

Този път Катърал контролираше конфликта от началото до края. В началото на 11-и рунд статистиката бе красноречива – Катърал бе пласирал 126 точни удара, до момента в който противника му – единствено 71. Британецът бе с 38% акуратност на ударите, до момента в който Линарес – с 26%.

В последните два рунда Катърал не рискува и просто държеше противника на разстояние. След последния гонг двамата се прегърнаха, а някогашния първенец Линарес поздрави своя съперник.

The first Englishman to beat
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР