Англичани и руснаци масово продават своите ваканционни имоти и къщи

...
Англичани и руснаци масово продават своите ваканционни имоти и къщи
Коментари Харесай

Англичани и руснаци масово продават ваканционните си имоти и се преориентират към жилища в големите градове

Англичани и руснаци всеобщо продават своите ваканционни парцели и къщи в дребните обитаеми места по Северното и Южното Черноморие, сподели за „ Радио Варна ” Калоян Балинов, притежател на организация за недвижими парцели. Сред аргументите са затрудненото пътешестване и несигурността, подбудени от международната пандемия. Той разясни, че британските и съветските жители към този момент се преориентират към жилища в огромните градове като Варна и Бургас.

„ Първоначално англичани и руснаци купуваха ваканционни парцели в България, с цел да идват тук на отмора през лятото. След това обаче, вземат решение да останат по-дълго и се насочват към огромните градове ”, сподели още Балинов и добави, че наклонността сега е българите да изкупуват техните ваканционни парцели и къщите в селата, на по-ниски цени.

Интерес към парцелите във Варна и района има и от представители на по-нетрадиционни пазари като Италия, Франция, Белгия, Германия и Холандия. Според Калоян Балинов, това се дължи значително и на зачестилите в последните години смесени бракове.

Експертът сподели още, че задграничните вложения в бранша са се свили с към 30% през отминалата 2020 година, която беше белязана от пандемията.

Според Балинов рецесията не се е отразила на цените на недвижимите парцели във Варна и района и те даже бележат растеж.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР