Ангела Меркел възприе по-сдържан тон днес по отношение на призивите

...
Ангела Меркел възприе по-сдържан тон днес по отношение на призивите
Коментари Харесай

Меркел възприе по-сдържан тон по идеите на Макрон за евроинтеграция


Ангела Меркел възприе по-сдържан звук през днешния ден във връзка с апелите на френския президент Еманюел Макрон за по-дълбока европейска интеграция, съобщи Ройтерс.

На конференция тя съобщи, че нейната партия ще поддържа стъпки в тази тенденция, които имат смисъл, само че сподели също по този начин, че страните би трябвало да станат по-конкурентноспособни.

" Не изключвам нищо, само че и не начертавам червени линии. Християндемократическият съюз ще поддържа това, което има смисъл ", сподели тя и добави, че концепцията за " повече Европа " би трябвало да докара до повече конкуретноспособност, до повече работни места и до по-голямо въздействие на Европейски Съюз.

Макрон ще показа на следващия ден в Париж концепциите си за основаване на бюджет и на министър на финансите на Еврозоната. По този мотив Меркел сподели, че е значимо да се навлезе в детайлите, че не би трябвало да става дума единствено за лозунги, само че и за това, което стои зад тези хрумвания.

След избирането на Макрон за президент през май Меркел даде индикации, че ще бъде склонна на взаимни отстъпки по неговите оферти. Днес обаче тя е в търсене на нови съдружни сътрудници. Най-вероятно един от тези сътрудници ще бъдат свободните демократи, които подлагат на критика проектите на Макрон за по-голяма европейска интеграция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР