Ангела Меркел ще вземе със себе си и Олаф Шолц,

...
Ангела Меркел ще вземе със себе си и Олаф Шолц,
Коментари Харесай

Меркел и Шолц ще участват заедно на срещата на Г-20

Ангела Меркел ще вземе със себе си и Олаф Шолц, претендента за канцлер от Германската социалдемократическа партия (SPD), на срещата на върха на Г-20 в Рим. Действащият водач предложения Шолц да вземе присъединяване в двустранните срещи, които тя ще организира, съобщи „ Зюддойче Цайтунг “.

Меркел, чиято партия остана втора на парламентарните избори през ноември, сега е длъжностен канцлер. Очаква се Шолц да бъде неин правоприемник на поста, само че първо би трябвало да завоюва безусловно болшинство в Бундестага.

В момента социалдемократите водят съдружни договаряния за шерване на властта със Зелените и Свободната демократическа партия. Очаква се Шолц да се причисли към срещите с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, турския Реджеп Ердоган, както и с ръководители на Аржентина, Индия, Сингапур и Южна Корея, написа „ Гардиън “.

Има проекти и за четиристранна среща за Иран сред Англия, Германия, Съединени американски щати и Франция. За водачите на страните от Г-20 това ще бъде първа среща лице в лице от две години насам поради пандемията от ковид.

Лидерите на Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия и Япония обаче към този момент отхвърлиха да участват персонално. Домакин на събитието е Италия.

Въпреки че Шолц беше вицеканцлер и министър на финансите в последното държавно управление на Меркел, двамата политици произлизат от обичайно съперничещи си партии, а в предизборната акция преди вота през септември тя настоя, че сред нея и избраника за канцлер от SPD има „ голяма разлика “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР