Ангела Меркел определи руската инвазия в Украйна като варварска агресия

...
Ангела Меркел определи руската инвазия в Украйна като варварска агресия
Коментари Харесай

Ангела Меркел избухна в първата си публична изява, откакто напусна властта

Ангела Меркел дефинира съветската инвазия в Украйна като " варварска експанзия " в първата си обществена изява, откогато напусна властта през декември.

Бившият немски канцлер назова войната " бездънен пробив в историята на Европа " след края на Втората международна война.

" Моята взаимност е с Украйна, която е атакувана и в която нахлу Русия, и моята взаимност е в поддръжка на правото на Украйна на самоотбрана ", съобщи Меркел, само че защото към този момент не заема държавна служба, тя добави, че не желае да изрича мнение за събитията, гледайки ги в профил.

Меркел обаче съобщи, че поддържа напъните, положени от немското държавно управление, Европейски Съюз, Съединени американски щати, НАТО, Г-7 и Организация на обединените нации, с цел да се подсигурява, че тази варварска война на експанзия от Русия ще бъде спряна.

Меркел съобщи, че последствията от войната ще бъдат всеобхватни, изключително за украинците, само че също и за континента. Тя разяснява и злоупотребите против цивилни в Украйна и акцентира, че " Буча разрешава да се добие визия за ужаса " на войната в Украйна.

Като дребен лъч на вяра Меркел възприема голямата поддръжка за украинците в доста от прилежащите страни. Тя загатна съответно Полша и Молдова.

На този декор украинският президент Володимир Зеленски съветските сили към този момент управляват 20% от територията на Украйна.

Според него 200 000 украински деца са били отведени принудително в Русия от началото на нашествието. Представител на украинските управляващи твърди пред Си Ен Ен, че в бомбоубежищата под интонации химически цех в Северодонецк се укриват към 800 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР