Ангела Меркел – на прага на четвърти мандат. Това сочат

...
Ангела Меркел – на прага на четвърти мандат. Това сочат
Коментари Харесай

Ангела Меркел с голям шанс за четвърти мандат

Ангела Меркел – на прага на четвърти мандат. Това сочат всички социологически организации броени дни преди изборите, заяви Нова телевизия. Очаква се резултатите от вота още веднъж да затвърдят позицията й на най-влиятелната жена в немската история. Можем ли да чакаме изненади?

Социолози и специалисти към този момент са катеогорични. Християн-демократическия съюз на Ангела Меркел ще завоюва изборите в неделя. Очаква се партията да получи над 36% от гласовете. С двуцифрена разлика тя води пред главния си съперник – социалдемократите (22). Освен двете огромни партии, още четири обединения най-вероятно ще бъдат част от идващия бундестаг. Въпросът, който целият свят не стопира да си задава е по какъв начин Меркел още веднъж съумя да стигне до върха

Ангела Меркел е родена на 17 юли 1954 година в Хамбург, Западна Германия, в фамилията на лутеранския духовник Хорст Каснер и на учителката по латински и британски език Херлинд Каснер.

Когато е на 3 годинки, тя дружно с родителите си отива в Източна Германия – първо в Квиц, а след това в Темплин, на 80 км от Берлин.

Като ученичка е изключително добра по математика и съветски език. Меркел приключва учебно заведение през 1973 година, след това до 1978 година учи физика в университета на Лайпциг и по-късно няколко години работи в Централния институт по физика и химия на академията на науките на Германска демократична република.

След обединяването на Германия през 1990 година на 36 години Меркел става член на Християндемократическия съюз и след това влиза като народен представител в Народното събрание.

По-късно получава зам.-председателския пост на партията, а след това оглавява районната конструкция в провинция Мекленбург-Предна Померания.

В държавното управление на Хелмут Кол Меркел от 1991 година до 1994 година е била министър по въпросите на дамите и младежта. После за четири години е била министър на околната среда и сигурността на нуклеарните реактори.

През 2000 година Меркел става ръководител на ХДС.

От 22 ноември 2005 година тя е федерален канцлер на Германия и първата жена на този пост.

Ангела Меркел е осмият канцлер на Германия след края на Втората международна война и първият от някогашната комунистическа източна част.

По време на следването си, през 1974 година, се среща Улрих Меркел, също студент по физика. Това се случва в Съюз на съветските социалистически републики, където се организира продан на студенти по физика.

През 1977 година те се женят в Темплин. Развеждат се пет години по-късно, само че Ангела резервира семейството си.

Сега Меркел е омъжена за професора по химия Йоахим Зауер. Двамата нямат деца. Самата Меркел споделя, че не съжалява за това, само че признава, че обича децата. Съпругът ѝ има двама синове от първи брак.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР