Ангела Меркел беше преизбрана за канцлер и ще води за

...
Ангела Меркел беше преизбрана за канцлер и ще води за
Коментари Харесай

Меркел е преизбрана за канцлер


Ангела Меркел беше избрана отново за канцлер и ще води за четвърти мандат държавното управление на най-мощната стопанска система в Европа. При гласуването в Бундестага, долната камара на немския парламент, 63-годишната Меркел получи 364 гласа " за " при 315 " срещу " и 9 " въздържал се ", предадоха международните организации.

" Приемам вота ", сподели Меркел след гласуването.

Управляващата коалиция, която включва Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел, обичайния му баварски сътрудник, Християнсоциалния съюз (ХСС), и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) разполага с общо 399 места в 709-членния Бундестаг, отбелязва Асошиейтед прес.

Трите партии управляваха в огромна коалиция и през последните четири години, само че този път образуването на държавно управление се оказа сложна задача. Бундестагът преизбра Меркел за канцлер 171 дни след парламентарните избори на 24 септември.

Тогава и трите партии изгубиха позиции. Социалдемократите в началото оповестиха, че ще останат в съпротива, само че откакто Меркел не съумя да образува ръководеща коалиция с либералите и Зелените, преразгледаха решението си, с цел да бъдат избегнати нови избори в миг, когато Европейски Съюз се нуждае от една мощна и проевропейска Германия.

Левоцентристката групировка се съгласи да остане в ръководството след вътрешен референдум, предшестван от диспути и мощна опозиция в своите редици.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР