Ангел Караматев, задържан за серия измами в Пловдив, прекара Нова

...
Ангел Караматев, задържан за серия измами в Пловдив, прекара Нова
Коментари Харесай

Пловдивският Ястребовски, ужилил любовницата си с над 250 бона, получи тежък удар

Ангел Караматев, арестуван за серия измами в Пловдив, прекара Нова година зад решетките. 2021 година той посрещна с налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража”, което определение на Окръжен съд е дефинитивно, написа.

Ангел бе задържан в края на декември. Пловдивчанинът се представял за върховен чиновник в разнообразни ведомства, като най-често влизал в ролята на действен служащ от ДАНС. Използвал разнообразни сюжети, с цел да измъкне огромни суми от наивници, които пък от своя страна се надявали на огромна и бърза облага.

37-годишният Караматев съумял да ги "опари " с общо 254 689 лв.. Пловдивският Ястребовски поддържал близки връзки с 21-годишна жена. Той я заблудил, че работи в Държавната организация "Национална сигурност ", като ѝ посочил документ, наподобяващ служебна карта.

Ангел съумял да оплете младата си другарка, потвърждавайки, че желае да живеят дружно. Освен това разкрил пред нея концепциите за свои бизнес планове – да отвори компания за бързи заеми и посланичество на комерсиално сдружение на негови сътрудници от чужбина.

Той даже я убедил, че би трябвало да изтегли заем вместо него, защото бил държавен чиновник. Казал също, че има достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лв., само че за усвояването на тези пари, трябвало да се внесат банкови гаранции.

По този метод Караматев съумял да заблуди момичето, а след това и трима нейни близки другари, които изтеглили банкови заеми и му дали парите, сякаш с цел да осъществя бизнес начинанието си.

Пловдивчанинът заречен, че като усвои голямата сума от милиони левове от банковия влог, до който „ имал достъп “, щял да възвърне изцяло парите им. Те му повярвали. Така 21-годшината жена му предоставила на няколко пъти общо 121 699 лв., от изтеглени заеми и пари, изпратени от майка ѝ, която работела в чужбина.

Другите трима потърпевши изтеглили заеми за общо 132 990 лева и също му ги предали.

Ангел Караматев обаче нито осъществил плановете си, нито пък върнал парите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР