Ангел Христов-Геле е починал в частната болница Свети Иван Рилски

...
Ангел Христов-Геле е починал в частната болница Свети Иван Рилски
Коментари Харесай

Ново 20! Ангел Христов е починал в частната болница Свети Иван Рилски в Дупница

Ангел Христов-Геле е умрял в частната болница " Свети Иван Рилски " в Дупница. Това твърди служителката, издала смъртния акт.

Съобщението за гибелта е подписано от лечебното заведение, прецизира bTV.

  

Личната карта, която е предоставена на служителката в ЕСГРАОН е била на Ангел Христов и е изтекла през 2018 година

Той дружно с Пламен Галев се издирваха с алена бюлетина на Интерпол от 2012 година

 

Преди два дни стана ясно, че Ангел Христов-Геле е умрял в дома си от инфаркт, откакто се е прибрал скрито в България.

 

Братята Галеви напуснаха страната преди 11 години, откакто бяха наказани за проведена незаконна група за рекет и изнудване.

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата оповестиха през вчерашния ден, че стартират две разследвани.

 

Геле е умрял в дребните часове на 3 юни. Информацията за това е стигнала до полицията, по непотвърдени данни от жена му, която е била дружно с него в последните му минути. От ЦСНП Кюстендил е пратена трупна кола за спешна помощ, а в 8 часа сутринта на 4 юни чиновник на община Дупница е издал смъртен акт.

От Министерство на вътрешните работи настояват, че не са били известени публично за това. Местният духовник отец Георги Паликарски пък се е чул с близки на Геле в 22 часа вечерта на 3 юни, с цел да провеждат погребението. Искали са то да е скрито, без доста звук и по-рано сутринта, само че отецът е имал работа за Петдесетница до 12 часа. Затова опелото в църквата Свети Георги в града е било планувано за 13.30 часа.

Фактът, че с погребението се е бързало потвърдиха и гробарите. Те са били вдигнати от домовете си в „ Гиздова махала “ час след среднощ, с цел да изкопаят гроба, където да бъде положено тялото.

Работили са на осветяване, като за задачата в допълнение е прокаран ток. Това е в гробищния парк на църквата Свети Никола в Дупница. До там е било планувано в неделния ден да премине траурна върволица през целия град. Намеренията са били Геле да бъде положен в гроба, до момента в който се разбере какво се случва и институциите се задействат.

Опелото, както и погребението обаче въпреки всичко са отсрочени. Това става едвам откакто в медиите в събота вечерта изтича непотвърдена информация за мистериозната гибел. Така часове преди погребението да стане факт от полицията въпреки всичко са се задействали и са взели тялото на Ангел Христов за аутопсия. То е откарано в Съдебна медицина в София.

Служителите на Министерство на вътрешните работи с изключение на тялото прибрали и всички документи. Така провалили погребението, което към този момент освен било планувано. Имало е отпечатани некролози, които трябвало да бъдат разлепени из града.

В момента текат разпити на дамата, децата, роднините и приятелите на Геле. Разследващите са привикали лекаря, оформил заключенията за издаване на смъртен акт, който е непосредствен на фамилията, а също по този начин и шефката на траурната организация, която също е доста близка на Галеви.

Има данни, че най-малко няколко индивида на виновни позиции в града са знаели за гибелта, само че не са уведомили в точния момент формалните управляващи за това. По този мотив се организира инспекция и от „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи.

54-годишният Ангел Христов дружно с ортакът му Пламен Галев бяха наказани за рекет над Пламен Миланов от Дупница, който бе изнуден да им трансферира 50% от таксиметровата си компания " Сити транс " ООД, както и всеки месец да им предава половината от оборота си.

Галеви избягаха от страната през 2012 година малко преди да получат дефинитивни присъди от 5 и 7 година затвор за рекет и изнудване. В края на 2015 година душманинът им Миланов и млада жена бяха открити мъртви в помещение в Дупница без забележими следи от принуждение.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР