Ангел Балашев и Василена Станойска влизат в домовете ни, за

...
Ангел Балашев и Василена Станойска влизат в домовете ни, за
Коментари Харесай

Поканете ги на гости, те сами ще си подредят

Ангел Балашев и Василена Станойска влизат в домовете ни, с цел да ги преподредят, оставяйки само това, от което фактически има потребност

„ Бяла, спретната къщичка с двама младежи начело. “ Така може да стартира историята, в която един ден 17-годишният Ангел усърдно разказва в бележника си идея за онлайн платформа за подпомагане в подреждането на дома и освобождението от непотребни движимости. Плановете му отлежават известно време, до момента в който не се среща с 16-годишната Василена на надпреварата за юношески стартъпи „ Тийноватор: Уикенд на концепциите “. Там дружно основават „ Бялата стая “ – уеб страница, посредством който всеки може да не помни вечно за хаоса у дома, като отговори единствено на няколко въпроса: с какъв брой непотребни движимости мисли, че разполага, желае ли персонално да му оказват помощ с разтребването или желае самичък да го направи благодарение на техния безвъзмезден справочник. След това на ход са Ангел и Василена, които идват на място в посочен ден и час, с цел да оценят положението на всеки предмет и да вземат решение дали могат да го изплатят и препродадат онлайн след леко ободряване, или да го дарят за авансово определена от тях идея.

„ Ние сме извънредно консуматорско общество, трансформираме къщите си в склад. В един миг не можеш да намериш нищо, а някои предмети просто събират прахуляк. Това е проблем за доста хора, а решението му в действителност би донесло успокоение “, описват двамата възпитаници. Затова и слоганът на „ Бялата стая “ е „ Разчисти дома, освободи мозъка “, а името се ражда напълно инцидентно поради парче на Ерик Клептън. „ Беше непринудено – подготвяхме се за „ Тийноватор: Уикенд на концепциите “, сетих се за песента „ Бялата стая “, спряхме се на това име и толкоз ни хареса, че повече не го променихме “, споделя Ангел.

С Василена са съвършеният тим, основно тъй като имат сходни ползи и умения – и двамата към този момент програмират и се надяват един ден да се осъществят като софтуерни инженери в България. С насъбраните досега познания за към месец основават първата базова версия на уеб страницата си с електронна форма, посредством която потребителите да изпращат поръчки за почистване на домовете си. Нещо повече – когато стартират работа, схващат, че сходен план не съществува на българския пазар, което им дава и спомагателна мотивация и им носи самопризнание от журито на „ Тийноватор “ за най-устойчив бизнес модел.

Във всичко това оказват помощ и околните им, които към този момент са се трансформирали и в техни бизнес сътрудници – майката на Василена ги съветва по какъв начин да се оправят със счетоводството, бабата на Ангел е трансформирала мазето си в склад за изкупените движимости, замесен е дори някогашният другар на вуйна му, който оказва помощ с превозването им. Все още им е мъчно да разграничават какво да изплатят и какво да вземат гратис от клиентите си, с цел да го дарят. „ Това е едно от най-големите провокации, само че с натрупването на от ден на ден опит ще става по-добре “, уверени са те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР