Ангажирането с решението на израелско-палестинския конфликт на принципа за две

...
Ангажирането с решението на израелско-палестинския конфликт на принципа за две
Коментари Харесай

САЩ отказват да възприемат желания от палестинците принцип за две държави

Ангажирането с решението на израелско-палестинския спор на правилото за две страни би било користолюбие от страна на Съединени американски щати, съобщи представителят на Държавния департамент Хедър Науерт, представена от The Times of Israel.
Това се случва, откакто високопоставена американска делегация дойде в Близкия изток, с цел да се опита да насърчи договарянията за спокойно съглашение.
„ Няма да споделяме какъв би трябвало да бъде изходът. Трябва да е работещ и за двете страни. Това е най-хубавият мироглед, който не демонстрира користолюбие към нито една от двете страни “, съобщи Хедър Науерт.
По-рано палестинците обявиха, че няма да има мир, до момента в който Съединени американски щати не възприемат правилото за разрешаване на спора посредством две страни – израелска и палестинска.
Екипът на Доналд Тръмп би трябвало да се ангажира с правилото за „ двете страни “, както и да се разгласи срещу израелските заселници, преди мирният развой да продължи, обявиха палестински представители, представени от AFP.
Коментарите им пристигнаха на фона на визитата на Джаред Къшнър и специфичният представител на Съединени американски щати за интернационалните договаряния Джейсън Грийнблат, които са на обиколка из Близкия изток.
Представителят на „ Палестинската освободителна организация “ Ахмед Маджалани настоя палестинските управляващи да получат „ явен и почтен отговор по отношение на позицията на американското държавно управление за разрешаването на спора посредством две страни, както и против израелските заселници “, съобщи Фокус.
„ Без ясно американско ангажиране с правилото за двете страни, както и прекъсването на градежа на нови селища и завършек на окупацията, не чакаме доста от тази администрация “, съобщи той за държавното управление на Доналд Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР