Ангажиментите не се изпълняват и доставките на газ са спрени

...
Ангажиментите не се изпълняват и доставките на газ са спрени
Коментари Харесай

Кирил Петков: Енергетиката се използва като оръжие

Ангажиментите не се извършват и доставките на газ са спрени
Виждаме невиждана война в Украйна, която коства доста човешки животи на нашите украински другари. Виждаме и по какъв начин енергетиката се употребява като оръжие. Това е толкоз явно и виждаме едностранни нарушавания на контракти от „ Газпром ”. Ангажиментите не се извършват и доставките на газ са спрени 

Това сподели министър председателят Кирил Петков на срещата, отдадена на енергийната сигурност, която се организира в София.

 „ Единственият метод, по който можем да компенсираме тези отрицателни развития, е да се обединим. И да осъзнаем, че диверсификацията, оптимизацията и всички други благоприятни условия за синергия посред ни са налице ”, посочи министър-председателят.

Петков акцентира, че новите терминали за газ, които се построяват, както и новите интерконектори разрешават да има нова енергийна карта и дават нови благоприятни условия за диверсификация.

„ Вярвам, че няма граници сред страните и съседите, когато  говорим за разнообразни газови коридори. Мисля, че точно това е методът да излезем с общи решения ”, съобщи министърът на енергетиката Александър Николов.

По думите му  държавите на Балканите би трябвало да загърбят разликите си в моменти на рецесия.

„ Нека да не се сломим и забележим, какво можем да осъществяваме за непоклатимост,предвидимост ”, съобщи още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР