Ангажиментът за финансирането на неотложния ремонт на кораба музей "Радецки"

...
Ангажиментът за финансирането на неотложния ремонт на кораба музей "Радецки"
Коментари Харесай

Искат спешно пари от министерството на културата за ремонт на Радецки

Ангажиментът за финансирането на неотложния ремонт на кораба музей "Радецки " е на първо място на министерство на културата, настояват от гражданско съдружие "Словеса ". От там приканват ведомството да обезпечи нужните средства преди паметната дата 2 юни. По планирани калкулации за ремонта на кораба, чието позволение за корабоплаване изтече през април, са нужни към 220 000 лева
"През последните няколко месеца в самодейността за набиране на средства за спасяването на историческия транспортен съд се включиха и доста родолюбиви българи, само че се постанова и културното ведомство да внесе своя значителен принос в патриотичната идея, се споделя в писмото на сдружението на министерството. - Убедени сме, че от бюджета на министерството без проблем могат да се заделят пари за ремонта на именития "Радецки ". Самото ведомство разполага с задоволително огромен финансов запас и не е минало в непоколебим режим на икономии и икономисване "
От "Словеса " обосновават настояването си с обстоятелството, че от 2004 година "Радецки " е филиал на Националния исторически музей, а от 1982 година е и със статут на народен музей. Без разрешителното за корабоплаване на кораба единственият плаващ музей у нас и на Балканите няма право да прави плавания в акваторията на козлодуйското пристанище и по река Дунав.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР