Ангажиментът между България и Австрия е да има едно засилено

...
Ангажиментът между България и Австрия е да има едно засилено
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Няма да приемаме бежанци, за които не сме отговорни

Ангажиментът сред България и Австрия е да има едно засилено съдействие. Ние няма и не можем да одобряваме бежанци, за които не сме виновни. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на чуването си в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

" България не е приела спомагателни условия във връзка с бежанци от Афганистан, Сирия, Мароко или откъдето и да било “, съобщи министърът.

Българската страна ще би трябвало да приема лица, които са регистрирани като търсещи протекция, изясни той. Той бе запитан какво е положението на българо-турската граница и какви потребности имат чиновниците на гранична полиция.

" Когато ние поехме управлението на Министерство на вътрешните работи, заварихме към 700 незаети щата в гранична полиция. Направиха се няколко състезанието, излязоха няколко школи, пролетта следва да излязат към 100 индивида, които са подготвени “, съобщи министърът.

" Полицейската специалност става много апетитна, в частност граничар. Почти на 100% сме запълнили щата на гранична полиция “, твърди той.

По думите му за защита на българо-турската граница са употребявани голям брой чиновници на Министерство на вътрешните работи от вътрешността на страната и от жандармерията.

Министър Стоянов разгласи, че огромна част от жандармерията ще бъде изтеглена, с цел да може да бъде трансферирана по дребните обитаеми места.

По думите му най-критични са месеците септември и октомври, когато мигрантският напън е максимален.

" От предходната година има отпуснати средства от Европейската комисия. Те ще бъдат предпочитано разходвани за техническо съоръжение на границите. Освен тези средства, с новия бюджет има отпуснати 57 млн. лв. държавни средства “, сподели още той.

По думите му ведомството има задоволително средства за вложения в техническия набор.

Министерството е поело нужните дейности за обезпечаването на високопроходима техника, която да оперира по границата с Република Турция.

" Имаме доста огромна поръчка за към 360 високопроходими машини. 100 джипа и 200 пикапа, мисля, че беше цифрата. Събрани са офертите и следва тяхното отваряне “, сподели той.

Министърът изрази вяра, че до пролетта към този момент ще има доставени автомобила. Очакванията са това да се случва поетапно – по 60 автомобила през няколко месеца.

" По отношение на Frontex ние работим извънредно добре. Надявам се, че ще можем да разчитаме на тях най-вече за защита на българо-турската граница “, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР