Анестезиологът-реаниматор д-р Филип Абединов показа апарат, с който болните от

...
Анестезиологът-реаниматор д-р Филип Абединов показа апарат, с който болните от
Коментари Харесай

Джаджа може да спаси всеки болен от коронавирус, който се лекува у дома СНИМКИ

Анестезиологът-реаниматор доктор Филип Абединов сподели уред, с който болните от COVID-19 могат да наблюдават положението на белите си дробове вкъщи, без да вървят в болница, с цел да им вземат кръвни проби.

"Това е оксиметър, преносим, необятно употребен в анестезиологията. Горната цифра в този момент демонстрира обикновено насищането на кръвта с О2 - 96. Долната цифра демонстрира, че този мой пулс не е естествен. Това значи, че съм доста обезпокоен при вас ", това сподели той в предаването "Лице в лице " по bTV.

"Когато трайно горната цифра падне под 93, 92, а преди този момент сте поддържали 96, 97, и човек е болен с ковид, би трябвало неотложно да се обади на лекаря си. Това значи, че нещо се случва с белия дроб. Дори да е ненужно, дано се обади.

Този уред го има на всички места, по питателните магазини го продават.

Не е професионално, само че в случай че всеки ден се следите, това е основателно правдиво, че нещо се случва с нас, че не са положителни нещата, и би трябвало да се обадите на доктор.

Защото, в случай че пациентът пристигна в точния момент, няма да се случат тези неща, които непрестанно ги оповестяват всеки ден – пристигнал, интубиран е, и след 24-48 часа е умрял.

Тогава дробът е бил мощно обиден, по този начин погубен, и даже да му сложим тръбата, да му дадем късмет за живот, на практика няма опция. Тялото е било мощно повредено и това средство единствено облекчава страданието му ", безапелационен е анестезиологът-реаниматор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР