Анестезиологът д-р Николай Игнатов, който е известен като българския д-р

...
Анестезиологът д-р Николай Игнатов, който е известен като българския д-р
Коментари Харесай

Българският д-р Хаус се снима в наш сериал

Анестезиологът доктор Николай Игнатов, който е прочут като българския доктор Хаус, се снима в наш сериал и макар епизодичната си роля реализира детската си фантазия да бъде и артист, научи Lupa.bg. Началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване (ОАИЛ) в бургаската Университетска болница " Дева Мария ", се появи неотдавна в премиерния епизод на новия сериал на Българска национална телевизия „ Аз и моите дами “, дружно с сътрудниците си Мариян Минчев и Станислава Стоянова.

Заради 6-серийния сериал болничното заведение за повторно се трансформира в снимачна площадка. Филмът бе сниман през лятото на предходната година. За първи път в " Дева Мария " снимат подиуми от хитовата сега лента „ Петя на моята Петя “.

Анестезиологът образно наподобява на артиста Хю Лори, който извършва ролята на доктор Хаус в известния американски сериал. Освен това сърцатият български доктор оглави през 2015 година единственото в Бургаска област Звено за диагностика и лекуване на пациенти с неизяснена диагноза, което е известно като звеното „ Д-р Хаус “.



Пред Lupa.bg доктор Игнатов показа, че в последните си години като възпитаник се е колебаел дали да кандидатства актьорско майсторство във ВИТИЗ или медицина. Решава въпреки всичко да се посвети на лекарската специалност. Той е родом от Казанлък и откакто приключва там гимназия следва медицина в Тракийския университет в Стара Загора. Бил е Републикански съветник по анестезиология и интензивно лекуване.

Българският доктор Хаус е взел участие като доброволец в мироопазващи задачи в най-бедните и рискови места на планетата - в Африка, а изключителният му професионализъм дава късмет на стотици хора да получат лекарска помощ и да оздравеят. Анестезиологът е бил и на задача в Сомалия.



Д-р Николай Игнатов незабавно впечатлил снимачния екип със сърдечността си и отзивчивостта си, научи Lupa.bg. Заради харизмата на лекаря режисьорът Боя Харизанова му предложила да се снима в една от сцените, в която героят му оперира.

" Приех на драго сърце. Справял съм се с толкоз провокации в живота, за какво да не приема и това - за малко да бъда артист, само че в действителност да играя себе си ", разсъждава българският доктор Хаус. Той приема с усмивка сравнението с Хю Лори и като същински експерт разяснява, че нещата в медицинските сериали наподобяват по-различно, в сравнение с в действителния живот. " В киното нещата се преувеличават, там има лек за всяко заболяване, незабавните медици са оборудвани със специфична техника, реагират бързо, на кино места в лечебните заведения постоянно има. Знаете, че изключително в сегашната конюнктура у нас това не постоянно е по този начин ", добавя с горест доктор Николай Игнатов.



Той показа, че нерядко е попадал на пациенти, които за жалост несполучливо са лекувани от несъществуващо заболяване и се постанова да се вземат незабавни и съответни ограничения за тяхното лекуване.

Анестезиологът е фамилен, с две дъщери. Съпругата му също е от Казанлък- Соня Игнатова, която бе една от първите телевизионни водещи в локалната телевизия.

Извън работата си доктор Игнатов доста обича да пътешества и е разпален по фотографията.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР