Анегрет Крамп-Каренбауер, която бе смятана за евентуален приемник Ангела Меркел

...
Анегрет Крамп-Каренбауер, която бе смятана за евентуален приемник Ангела Меркел
Коментари Харесай

Наследничката на Меркел се отказва от лидерския пост в ХДС

Анегрет Крамп-Каренбауер, която бе считана за възможен правоприемник Ангела Меркел като канцлер на Германия, ще подаде оставка от лидерския пост на Християндемократически съюз (ХДС) и няма да се кандидатира за канцлер на идващите избори, предадоха ДПА.

Новината заяви представител на ХДС, съгласно който Крамп-Каренбауер е уведомила в понеделник управлението на партията, че ще стартира процедура по организирането на избори за нов водач през лятото. Очаква се самата тя да даде повече детайлности на конференция по-късно през днешния ден.

Очакваше се 57-годишната Анегрет Крамп-Каренбауер, наричана в резюме АКК, да се кандидатира за канцлер на федералните избори през 2021 година като ръководител на ХДС. Тя зае висшия партиен пост през 2018 година, когато Меркел разгласи, че стартира поетапно да се отдръпва от политиката.

Но от този момент АКК бе наранена от поредност кавги, последният от които се разигра предходната седмица. В сряда министър председателят на провинция Тюрингия бе определен с гласовете на депутати от ХДС и крайнодясната " Алтернатива за Германия " и по този начин бе отхвърлен левият претендент и дотогавашен недодялан министър председател.

Подложен на напън, определеният Томас Кемерих от демократичната Свободна демократическа партия подаде оставка, а Крамп-Каренбауер прикани за нови парламентарни избори в Тюрингия. Но локалното управление на ХДС се опълчи и съобщи, че ще се оправи със обстановката и без избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР