Андрю Броуд е британски предприемач, станал известен от това, че

...
Андрю Броуд е британски предприемач, станал известен от това, че
Коментари Харесай

Бизнесменът, станал милиардер, без да продаде нито една акция в компаниите си

Андрю Броуд е английски бизнесмен, станал прочут от това, че не е продал нито една акция в фирмите, в които той е акционер. И все пак през днешния ден той ръководи благосъстояние, достигащо 1 милиард $.

Нетното положение на Броуд е повишено доста след поредност от покупко-продажби за фирмите RWS Group и Learning Technologies. Първата от тях е една от най-големите преводачески организации, а втората е профилирана в предлагането на програмен продукт за професионални образования, като предприемачът е ръководител и на двете компании, споделя Forbes.

Андрю Броуд има близо 15% от Learning Technologies, оценен на 336 милиона $, както и 23% от акциите на RWS, които възлизат на 735 милиона $. Той е прочут с това, че не е продал нито една акция в двете компании. И това макар че пазарната капитализация на преводаческата организация е повишена от 71 милиона $ през 2003 година, когато дебютира на борсата, до 3,18 милиарда $ през днешния ден.

" Аз в действителност съм прочут в Лондонското сити с обстоятелството, че не съм продал нито една акция. Казвам на моите почитатели, че книжата са като кръв. И в никакъв случай не би трябвало да ги продават, в случай че това не е извънредно неотложно ", показва Броуд.

Бизнесменът купува организацията RWS през 1995 година и към днешна дата той към момента е най-големият акционер в компанията. През 2008 година той придобива и Learning Technologies, който тогава коства едвам 9,3 милиона $. В момента пазарната ѝ оценка възлиза на 2,2 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР