Android приложенията ще стават все по-достъпни в Windows 11(снимка: Gizchina) Microsoft

...
Android приложенията ще стават все по-достъпни в Windows 11(снимка: Gizchina)
Microsoft
Коментари Харесай

Microsoft разширява достъпа до Android приложения в Windows 11


Android приложенията ще стават все по-достъпни в Windows 11
(снимка: Gizchina)

Microsoft разшири програмата за тестване на подсистемата на Windows за Android (WSA), която бе въведена с операционната система Windows 11 и разрешава на потребителите да пускат Android приложения на компютрите си.

По-рано тази потребна функционалност беше налична единствено за участниците в програмата Windows Insider – в бета канала, само че в този момент достъп до нея имат и разработчиците от Dev канала, заяви.

Тъй като сега WSA е в ранен стадий на тестване, има единствено 50 приложения за Android, които потребителите могат да изтеглят на компютрите си от Amazon Appstore.
още по тематиката
Поне към този момент Amazon е главният източник на мобилни приложения за компютри с Windows 11, само че е допустимо в бъдеще WSA да се разшири и с други платформи за разпространяване на цифрово наличие за устройства с Android.

Очаква се също, че през идващите месеци да станат налични още Android приложения за тестване на Windows 11. Междувременно, в магазина за приложения на Windows се появи безвъзмезден APK инсталатор.

Подсистемата за Android в Windows 11 не поддържа пускане на приложения, които изискват Гугъл Mobile Services, с цел да работят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР