Android потребителите ще свалят на устройствата си 170 милиарда приложения,

...
Android потребителите ще свалят на устройствата си 170 милиарда приложения,
Коментари Харесай

App Annie: Android потребителите ще свалят 170 млрд. приложения през 2018 г. заради Fortnite

Android потребителите ще смъкват на устройствата си 170 милиарда приложения, харчейки в процеса над 50 милиарда $ до края на годината. Това предвижда мобилната анализаторска компания App Annie . Основният фактор зад този взрив: лековатата фикс идея на 2018 година, наречена Fortnite.
В момента онлайн шутърът е в бета версия за Android, само че е разполагаем за iOS още от април. Според App Annie, Fortnite е най-печелившата игра за iPhone в цели 113 страни , откогато е дебютирала.

В същото време обаче, Гугъл ще пропусне огромна част от приходите, които Fortnite ще донесе за Android. Причината е, че Epic Games няма да направи Fortnite налична през Гугъл Play store, като по този метод ще пропусне таксата от 30 % от микротранзакциите, която Гугъл другояче прибира. За разлика от iOS, Android е отворена платформа и потребителите могат да смъкват приложения отвън формалния магазин.

Бройката от 170 милиарда приложения е плануван скок с 20 милиарда повече по отношение на 2017 година Очакваните доходи от 50 милиарда $ са повече от тези 40 милиарда, изхарчени през 2017 г.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР