Андрий Загороднюк - бившият министър на отбраната на Украйна -

...
Андрий Загороднюк - бившият министър на отбраната на Украйна -
Коментари Харесай

Няма загинали украинци на Змийския остров

Андрий Загороднюк - някогашният министър на защитата на Украйна - декларира, че съветските изказвания, че украински военнослужещи са били убити на Змийския остров, са погрешни. Руското министерство на защитата съобщи в четвъртък, че е ликвидирало украинските войски, които са конфигурирали голям народен байрак на острова, откакто са си върнали контрола.

" Говорих с тези момчета. Те споделиха, че всички са се върнали невредими ", съобщи Загороднюк пред " Гардиън ". Според репортаж на " Украинска истина " в интервенцията са взели участие бойци от 73-ия морски център на специфичните сили на Украйна.
 Русия нанесе въздушен удар по Змийския остров
Русия нанесе въздушен удар по Змийския остров

Малко откакто Украйна разгласи, че още веднъж е издигнала знамето си на острова

Те са се отправили към острова през нощта благодарение на подводни апарати. Преден екип е изследвал крайбрежната зона за мини и е дал сигнал за доближаване на лодките от главната група, написа вестникът.

Инженерите се качиха на острова и претърсиха за минни заграждения и други клопки. Те записаха изоставеното съветско съоръжение и о ръжия и издигнаха украински флагове в няколко региона.

В отчета се прибавя: " Докато нашите бойци изпълняваха дилемите си, съветски кораби започнаха да маневрират в посока Змийския остров. След като извърши задачата, обединената група напусна острова.

" След това руснаците направиха ракетна офанзива по острова, като удариха кея. Групата украински бойци се върна невредима в цялостен състав в базата ".
 Знамето на Украйна още веднъж се вее на Змийския остров
Знамето на Украйна още веднъж се вее на Змийския остров

Това заяви представител на южното военно командване на страната

Руското министерство на защитата съобщи, че е умъртвило украински военнослужещи, които са се пробвали да повдигнат украинското знаме на неотдавна отвоювания Змийски остров. Властите в Одеса наподобява потвърдиха, че ракетите са блъснали острова и че руснаците са унищожили и два хангара за зърно в района, в които е имало " към 35 тона зърно ". Украинските военни разпространиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин бойците инсталират голям народен байрак на Змийския остров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР