Андрий Ермак, ръководител на кабинета на президента на Украйна, призна,

...
Андрий Ермак, ръководител на кабинета на президента на Украйна, призна,
Коментари Харесай

Кабинетът на Зеленски призна „големия риск“ да загуби войната с Русия

Андрий Ермак, началник на кабинета на президента на Украйна, призна, че има огромен риск от проваляне в спора с Русия, в случай че има нови забавяния в отпущането на помощ от Съединени американски щати.

„ Ако помощта, която се разисква в Конгреса, просто бъде отсрочена, тогава ще има огромен риск да останем на същите позиции като в този момент, да стане невероятно да нападаме и ще има огромен риск да загубим това война “, сподели той, говорейки в Института за мир във Вашингтон.

Ермак означи също, че украинските войски към този момент водят отбранителни интервенции. " На първо място, това е защитата. И някои настъпателни интервенции в избрани посоки. Количеството сили, които Русия е съсредоточила, ни основава компликации ", добави той.

Освен това ръководителят на кабинета на президента на Украйна призна, че забавянето на директната поддръжка от Съединените щати ще докара до обстановка, в която украинските управляващи мъчно ще извършват отговорностите си към популацията. „ Без директна бюджетна поддръжка ще бъде мъчно хората просто да оцелеят “, добави Ермак.

Конгресът продължава да разисква отпущането на финансов пакет, който би трябвало да включва помощ за Украйна, Израел, както и пари за подсилване на южната граница на Съединени американски щати, където има огромен приток на мигранти. Засега демократите и републиканците не са съумели да се спогодят за разпределението на тези средства, показва ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР