Андрея Андреев, който управляваше Летище Пловдив по времето на Тройната

...
Андрея Андреев, който управляваше Летище Пловдив по времето на Тройната
Коментари Харесай

Изненадваща рокада на Летище Пловдив, кадър на БСП се завръщ...

Андрея Андреев, който управляваше Летище Пловдив по времето на Тройната коалиция, се завръща в аеропорта, настояват източници на " Марица ". Вчера капитан Андреев, както го назовават сътрудниците, се е появил изненадващо в директорския кабинет. Заявил, че вятърът на смяната го е върнал. Ако рокадата стане факт, това ще е следващата знакова смяна по върховете на държавните структури в Пловдив след рухването на ГЕРБ от власт.

Андреев бе назначен за член на борда на летището през 2008 година от тогавашния министър на превоза Петър Мутафчиев от Българска социалистическа партия. По-късно Андреев стана и изпълнителен шеф. Завръщането му в аеропорта съответствува с рокадата в транспортното ведомство, където преди броени минути Христо Алексиев смени Георги Тодоров. Любопитно е, че Алексиев също е въведен от Петър Мутафчиев в структурите, които работят под шапката на министерството на превоза.

Все още няма публична информация какъв пост ще заеме Андреев, въпреки това да е наложително по закона за обществените предприятия.

В момента летището се ръководи от Лъчезар Миленчев, а директорският ръб не е запълнен. През пролетта бе извършен конкурс за трети негов член, само че подобен не бе определен. Миленчев и някогашният кмет на Общин Родопи Пламен Спасов са в борда като представители на страната. До финала в състезанието за самостоятелен член доближиха някогашните шефове на аеропорта Дойчин Ангелов и Спас Шуманов, Владимир Зайков и Слави Кашеров. Те бяха на изявление на 21 юли, само че от този момент няма разгласен резултат.

Според устава на сдружението аеропортът се ръководи от тричленен ръб, който избира изпълнителния шеф.

Андрея Андреев е на 67 години. Има голям опит в разнообразни сфери на гражданската авиация, в която работи от 4 десетилетия. Бил е изпълнителен шеф на Летище Варна. Работил е в структурите на Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Андреев е водач с повече от 8000 летателни часа в кариерата си.

Владее британски и съветски език.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР