Андрей Янкулов, Антикорупционен фонд (АКФ), Facebook. Заглавието е на ФрогНюз. Министърът

...
Андрей Янкулов, Антикорупционен фонд (АКФ), Facebook. Заглавието е на ФрогНюз. Министърът
Коментари Харесай

Андрей Янкулов, АКФ: Калин Стоянов завел иск срещу журналисти, вм...

Андрей Янкулов, Антикорупционен фонд (АКФ), Фейсбук. Заглавието е на ФрогНюз.

 

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се почувствал набеден от проверяващите публицисти Атанас Чобанов и Димитър Стоянов от bird.bg и завел цивилен иск против тях за вреди от изявления.

И различен път съм казвал мнението си, че съгласно мен по принцип демонстрация на най-малкото неприятен усет е министър да съди публицист за обява, в която се изнасят изказвания за евентуална корист с власт или друга форма на корупция. Навременното и съответно опровергаване е естественият отговор.

В съответния случай обаче дейностите на управлението на Министерство на вътрешните работи около множеството данни към мрежите на Нотариуса и Еврото оставяха обосновани подозрения за корупция и най-нормалното нещо е проверяващите публицисти да копаят там.

Само три образеца какво видяхме:

- затаяване на открити от самото Министерство на вътрешните работи тесни връзки на представители на тези мрежи със чиновници на Министерство на вътрешните работи, включително и управителни, официално целесъобразно даже през парадокса " отбрана на националната сигурност " ;

- разнопосочни изказвания в поредни дни на ръководителя на ГДБОП и министъра за това какво е открило Министерство на вътрешните работи по отношение на евентуална съпричастност на основния прокурор Сарафов с мрежата на Еврото;

- данни за приключване на значима информация от Министерство на вътрешните работи към Нотариуса (заплашван негов доближен, откакто е давал сведения в ГДБОП против него) и Еврото (избягал преди полицейската акция по задържането му), ненамерили никаква известна институционална реакция по определяне на отговорните за течовете.

При това положение на нещата, вместо да понесе политическа отговорност, министърът търси гражданска такава от публицисти, чувствайки се набеден в специфичното си длъжностно качество.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР