Андрей Рубльов завоюва най-голямата титла до момента в кариерата си

...
Андрей Рубльов завоюва най-голямата титла до момента в кариерата си
Коментари Харесай

Мастърс шампион с причина: Рубльов премина с лекота през първия си опонент в Баня Лука

Андрей Рубльов завоюва най-голямата купа досега в кариерата си през миналата седмица на шампионата в Монте Карло, показвайки желязна душeвност във финала, с цел да победи Холгер Руне. Само няколко дни след триумфа си в Княжеството, руснакът се завърна назад на корта в Баня Лука в гонене на нов трофей, бидейки в ролята на защитаващ първенец от предходната година - припомняме, че тогава конкуренцията от сериите 250 се организира в Белград. Първото предизвикателство за най-новия " Мастърс " първенец в Босна и Херцеговина бе Хуан Пабло Варияс, който надигра надарения гранцузин Юго Гастон в първи кръг. Представителят на Перу бе постигнал нелоши резултати от началото на сезона, само че през днешния ден не съумя да се опълчи на мощта на своя противник и Рубльов го разгроми с 6:2 6:2.

Световният номер 6 стартира по прелестен метод мача, налагайки типичния си нападателен жанр на игра още през цялото време. Вторият в схемата на бърза ръка доближи до два шанса за брейк и макар че Варияс съумя да изравни резултата, пробивът бе факт след двойна неточност от ракетата на южноамериканеца. Рубльов продължи да играе с въодушевление, наказвайки всяка един по-плитък удар на своя противник с топовния си форхенд. Макар и да изпита леки усложнения при затвърждаването на задатъка си, руснакът напълно скоро направи разликата в резултата още по-голяма, преди удобно да постави точка на дебютния сет, доближавайки се единствено на още една част от сполучливото начало на отбраната на трофея.

След почивката събитията на корта не получиха съвсем никаква разлика. Действащият първенец продължи да бъде безсърдечен към противника си със своите удари от дъното на корта, а в представянето му не си личеше и капка отмалялост от тежките мачове, които имаше в Монте Карло. Руснакът наложи превъзходството си още в дебютните минути на частта и за негативно време към този момент водеше с 4:1 в геймовете. Последва момент на разпръскване от страна на любимеца и Варияс имаше късмет да понижи изоставането си, само че Рубльов откри метод да обърне подаването си, преди окончателното да се поздрави с шестата си поредна победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР