Андрей Рубльов започна трудно участието си на Мастърса в Мадрид,

...
Андрей Рубльов започна трудно участието си на Мастърса в Мадрид,
Коментари Харесай

Рубльов се изравни на върха с най-много победи за сезона и очаква Димитров или Циципас

Андрей Рубльов стартира мъчно присъединяване си на Мастърса в Мадрид, където трябваше да прави поврат против надарения британец Джак Дрейпър. Днес руснакът изигра още един тежък мач против различен представител на Острова в лицето на Даниел Еванс, единствено че се поздрави със своята 25-та победа от началото на сезона, гарантирайки си мястото измежду най-хубавите осем в испанската столица - 7:6(7) 7:5.

И през днешния ден руснакът имаше мъчно начало на срещата си, откакто позволи да загуби от привидно невъзможна позиция дебютното си подаване. Така Еванс се откъсна напред в резултата и поддържаше решително преднината си в идващите няколко гейма, само че последователно Рубльов започваше да си проправя път назад. Шестият в схемата пропусна първата си опция за връщане на пробива, само че при втория си опит възвърне паритета.

Моментният напредък в играта на първенеца от Белград можеше да продължи с още един брейк на неговата сметка, единствено че британецът избави подаването си, а в последна сметка ориста на първия сет трябваше да се дефинира посредством тайбрек. Той стартира с замяна на сервиси сред двамата, а равенството остана непокътнато след първите осем точки. С навлизането на дългия гейм в решителна фаза пристигнаха и първите точки за сета. Те бяха на страната на руснака, само че той не съумя да ги оползотвори, след което пък трябваше да отразява шансове на противника си, преди от третия си опит да постави точка на интригата.

Epic match!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР