Андрей Рубльов си взе едномесечна почивка от кортовете, която навярно

...
Андрей Рубльов си взе едномесечна почивка от кортовете, която навярно
Коментари Харесай

Хамбург: Рубльов си осигури среща с шампиона от миналата седмица след малко над час игра

Андрей Рубльов си взе едномесечна отмора от кортовете, която вероятно бе подбудена от обстоятелството, че състезателите от Русия и Беларус не бяха позволени до присъединяване на Уимбълдън. В очакване на старта на американското турне то руснакът реши да се включи на клей конкуренцията в Бащад преди седмица, достигайки полуфиналите, което му върна нужната игрова процедура и привидно го приготви за шампионата от сериите ATP 500 в Хамбург, където първенецът от 2020-а година през днешния ден откри акцията си с дуел против Рикардас Беранкис.

Сблъсъкът мина елементарно и без особени компликации за международния номер 8, който ръководеше безпогрешно акциите си в атакуващ проект посредством страхотния си форхенд и закономерно стигна до крайния триумф в поредни сетове - 6:3 6:4. За втория подложен в схемата още в идния кръг от етапа на осминафиналите в немския град следва съществено тестване в лицето на Франциско Серундоло, който преди броени дни завоюва своята дебютна АТР купа, пристигнала на шампионата в Бащад.

Рубльов позволи леки съмнения при откриващия си гейм на сервис и сбърка на няколко пъти, но не му трябваше доста време, преди да наложи своето движение, с цел да поведе на бърза ръка с 3:1. Беранкис очевидно се отърси от напрежението, откакто изостана в догонваща позиция, което му разреши да развие играта си и да доближи три следващи благоприятни условия за рибрейк, само че точно в основните моменти разликата в класите си пролича и някогашният първенец не просто резервира подаването си, а даже победи в дебютния сет.

Началото на втората част ни предложи още от същото досега, като руснакът несмущаван трупаше точки в актива си и си обезпечи ранен пробив задатък, който го изведе на,,пол позишън " по пътя към успеха. Световният номер 8 демонстрираше забележително самочувствие в миговете си начален удар, но непредвиден спад в шестия гейм наруши ритъма в представянето му и той позволи паритетът да бъде възобновен. Рубльов въпреки всичко по нищо не личеше, че се е трогнал от случилото се и продължи неистово да упражнява напън върху противника от форхенд и посредством примерен гейм на ретур си върна преимуществото на корта, а с помощта на него единствено броени минути по-късно затвори срещата в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР