Андрей Рубльов се представя под очакванията за клей сезона, като

...
Андрей Рубльов се представя под очакванията за клей сезона, като
Коментари Харесай

След 3 часа здрава битка: Рубльов преодоля Гарин и е осминафиналист в Париж!

Андрей Рубльов се показва под упованията за клей сезона, като записва ранни отпадания на Мастърс конкуренциите, само че в същото време завоюва купата в Белград, където надделя Новак Джокович в мача за оценката. Руснакът откри победоносно акцията си на Ролан Гарос, където е някогашен четвъртфиналист, а след това се оправи със експерта на червени кортове Федерико Делбонис, с цел да може през днешния ден в трети кръг на шампионата да срещне различен клейкортър в лицето на Кристиан Гарин.

В хода на конфликта продължителните разигравания отсъстваха през по-голямата част от времето, като двамата състезатели основно градяха играта си към началния удар, но множеството грешки при латиноса оказаха своето въздействие върху крайния резултат и Рубльов триуфмира след 6:3 3:6 6:2 7:6(11), за 3 часа и 9 минути. В борба за място на четвъртфиналите международният номер 7 ще се изправи против Яник Синер.

Руснакът започва стремително дуела, като оказа сериозен напън върху сервиса на противника си в откриващия гейм и се поздрави с ранен пробив задатък. Гарин последователно се отърси от първичния потрес, само че не съумяваше по никакъв да затрудни представителя на топ 10 и не след дълго Рубльов безпроблемно записа дебютния сет на сметката си.

Във втората част силите на корта се изравниха, като на моменти чилиецът имаше забележим превес. Световният номер 37 срещна съществени компликации в средата на сета, като бе изправен пред брейкбол, само че го отрази и с натрупалата му се убеденост в идните минути осъществя съдбоносен пробив, с цел да възвърне равенството в общия резултат.

Интригуващите мигове липсваха на старта на третата част, но скоро по-късно Гарин позволи момент на разконцентрация, като грешките от ракетата му още веднъж заваляха и той съобщи сервиса си в актива на международния номер 7. Руснакът безспорно наложи контрола си в последвалите подавания и след отлични офанзивни дейности при начален удар на съперника усили преднината си в обособените елементи.

Световният номер 37 си обезпечи съществено преимущество при започване на четвъртия сет, откакто се възползва от неточностите при именития си противник, заради което поведе с два пробива и петата част се виждаше на хоризонта. Рубльов обаче не мислеше да се отхвърля и незабавно се абстрахира от позволените неточности, като повиши равнището си фрапантно и наруши ритъма в играта на чилиеца, с цел да възвърне равенството при 4:4. Бившият четвъртфиналист след това имаше психическото преимущество на корта и след следващ мощен гейм на ретур разполагаше с два поредни мачбола, само че ги пропиля, като станахме очевидци на законосъобразен тайбрек. В дългия гейм Гарин бързо взе водачеството на своя страна, но рухна, откакто пропусна пет сетбола и руснакът оползотвори четвъртия си мачбол, като стигна до крайния триумф, класирайки се за осминафиналите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР