Андрей Рубльов победи Тейлър Фриц с 6-4, 6-3 в първи

...
Андрей Рубльов победи Тейлър Фриц с 6-4, 6-3 в първи
Коментари Харесай

Рубльов мина през Фриц и е първият финалист в Мадрид при мъжете

Андрей Рубльов победи Тейлър Фриц с 6-4, 6-3 в първи полуфинал от тазгодишното издание на Мастърс шампионата в Мадрид. Срещата продължи към час и 15 минути.


Седмият в схемата руснак, който на 1/4-финалите отстрани първенеца от последните две години Карлос Алкарас, освен това след поврат, стартира неприятно дуела, откакто бе продънен още в първия си сервис гейм. Последва обаче мигновен рибрейк. Двамата преобладаваха на сервис, до момента в който не се стигна до десетия гейм, когато Рубльов натисна и след пробив на нула дръпна в общия резултат. Във втората част съветският тенисист още веднъж прояви нужното самообладание и след брейк в шестия гейм не погледна повече обратно за място на финала в испанската столица.

Рубльов загуби единствено осем точки на първо подаване за целия мач и приключи с два пъти повече уинъри в сравнение с непредизвикани неточности - 20 на 10. Той ще срещне на финала спечелилия от втория полуфинал довечера, който опълчва Феликс Оже-Алиасим и Иржи Лехечка.

Рубльов ще играе за пети път във край на шампионат от сериите Мастърс 1000, като досега има единствено една купа - в Монте Карло през предходната година, като отстъпи в разногласието за трофея в Монте Карло и Синсинати (2021) и Шанхай (2023). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР