Андрей Рубльов не беше постигал поредни победи на нито един

...
Андрей Рубльов не беше постигал поредни победи на нито един
Коментари Харесай

Немислим обрат: Защитаващият шампион Рубльов отрази 5 поредни мачбола и е 1/4-финалист в Дубай

Андрей Рубльов не беше реализирал следващи победи на нито един шампионат отвън Аустрелиън Оупън в хода на сегашния сезон и редица по-нискоранкирани състезатели записаха скорошни победи над международния номер шест. Лошите вести за руснака не приключваха дотук, тъй като през тази седмица му предстоеше отбрана на неговия трофея в Дубай, а проблемите не закъсняха още на старта.

Все отново Рубльов съумя да се оправи със съпротивата на Филип Краинович, наваксвайки пасив от 2:5 в откриващата част, само че през днешния ден компликациите пред втория подложен бяха от надалеч по-сериозен темперамент. Защитаващият първенец губеше със сет и 1:6 точки в тайбрека на втория, единствено че някак откри сили да победи над Алехандро Давидович Фокина с крайното 1:6 7:6(6) 7:6(3), с цел да си подсигурява четвъртфинален конфликт с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп, от който е губил при единствената им среща.

Стартът беше пагубен за Рубльов, защото неговият противник непрекъснато го матираше с съвършено изпълнени къси топки и чудесно разчиташе вторите му сервиси, които незабавно атакуваше. Давидович Фокина вземаше топката оптимално рано, което докара до такава степен, че любимецът влезе в извънредно непозната за себе си роля и непрекъснато трябваше да се пази. Всичко това оказа помощ на финалиста от Монте Карло да дръпне с 5:0 гейма и напълно скоро първата част беше извоювана от него.

Шестият в света нямаше желание да остави нещата по този начин и се завърна към мощните си страни, като топката стартира да профучава неспасяемо около ибиериеца. Непоставеният играч обаче отхвърли да съобщи самодейността и продължаваше да държи контрола над разиграванията, употребявайки своята креативност и ексцентрични решения. Този конфликт на тенис идеологии ставаше все по-оспорван и изцяло разумно се стигна до тайбрек, където Давидович Фокина взе удобния задатък от 6:1, само че изненадващо не завоюва нито точка повече и спечелилият щеше да бъде избран в решителна част.

Там несъмнено Рубльов имаше игрово преимущество и печелеше голям брой точки благодарение на началния си удар, но допускаше грешки в най-важните моменти и не успяваше да дръпне напред в резултата. Испанецът пък се опази от всевъзможни спадове в равнището си и драмата доближи връхната си точка, тъй като още веднъж двамата тенисисти влязоха в тайбрек, единствено че този път любимецът беше безукорен и можеше да се поздрави с изработката на един от най-знаменитите си обрати.

Through in STYLE
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР