Андрей Рубльов е последният играч, който успя да намери място

...
Андрей Рубльов е последният играч, който успя да намери място
Коментари Харесай

Рубльов набира скорост: Спря серията на шампиона от Хертогенбош и е 1/2-финалист в Хале!

Андрей Рубльов е последният състезател, който съумя да откри място в полуфиналната фаза на конкуренцията в Хале, откакто през днешния ден се оправи със съпротивата на международния №29 Талон Грийкспор в три сета. Руснакът загуби откриващата част, само че след това увеличи равнището си на показване и изрично надви в оставащите два сета, с цел да оформи крайното 3:6 6:3 6:4. В борбата за място във финалния конфликт международният №7 ще би трябвало да се изправи против Роберто Баутиста Агут, който по-рано през днешния ден надделя топ поставения Даниил Медведев.

В дебютния сет Грийкспор имаше изявено превъзходство и съвсем напълно доминираше в размените на удари от главната линия. Нидерландецът ускоряваше топката при всяка отворила се опция и завършващите удари непрестанно се трупаха в сметката му. Това му оказа помощ в шестия гейм да пробие отбраната на съперника и да реализира пробив за 4:2, който се оказа и съдбоносен за изхода на сета в негова изгода.

Още с началото на втората част обаче Рубльов увеличи интензитета в ударите си и все по-малко го виждахме да отстъпва самодейността. Руснакът създаваше съществени проблеми на съперника си със своя гръмотевичен форхенд и напълно скоро реализира брейк за преднина от 4:2. Това даде началото на серия от 3 следващи пробива, от която обаче победител излезе точно международният №7, който не след дълго изравни обособените сетове.

Третият подложен продължи да има предимство и в заключителната част, където още веднъж постановяваше своя жанр на игра и още на старта завоюва противниковото подаване, повеждайки с 2:0. В седмия гейм той дублира преднината си от пробив, с цел да излезе напред с 5:2 и въпреки след това да пропусна четири мачбола, то от петия си опит съумя да постави завършек на разногласието.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР