Андрей Петров, председател на борда на упарвителите на dm България

...
Андрей Петров, председател на борда на упарвителите на dm България
Коментари Харесай

Лекторите на Retail in Detail: Андрей Петров

Андрей Петров, ръководител на борда на упарвителите на dm България

© Капитал Още по тематиката
Лекторите на Retail in Detail: Яни Драгов

Собственикът на най-голямата българска компания за биохрани " Смарт органик " ще приказва за трендовете, особеностите и опциите в сегмента
18 окт 2018
Кейт Маер за това по какъв начин да преобразим потребителското преживяване

Криейтив шефът " Потребителско прекарване " на международно известното студио за архитектура и дизайн Gensler е създател на знакови планове в региона на ритейла
16 окт 2018
Готови ли сте за бъдещето на търговията

Конференцията Retail in Detail ще е с фокус технологиите в бранша и какво ще желае потребителят
11 окт 2018
Най-големите вериги: Нов напредък

Средно продажбите на търговците на дребно за втора поредна година порастват с 10%, а облагите - с 24%
27 авг 2018 Човекът, без значение дали е чиновник или клиент, постоянно е преди всичко. Такава още от 1982 година насам е философията на европейската верига дрогерии dm. Един от нейните основатели е Гьотц Вернер. Той отваря първия филиал в Германия през 1973 година, а три години по-късно Гюнтер Бауер открива магазин в Австрия и двамата стават съдружници в компанията. Днес dm има повече от 3400 магазина в 13 страни от Европа, а императивът на Вернер " Мисли революционно, действай еволюционно " продължава да дава посока за развиването на бизнес модела.

Това е очевидно и на българския пазар, където веригата стъпи през 2008 година Само за 10 години dm отвори 74 търговски обекта в 25 града на страната и се наложи като водач измежду профилираните магазини. През 2017 година приходите на българското сдружение са пораснали с 20% до 132 млн. лева Растежът идва най-много поради това, че dm е гъвкава и съумява да съобрази тактиките си с трендовете в потребителското търсене на дрогерийни артикули. Асортиментът й включва над 14 хиляди артикули за хигиена и хубост, а измежду тях са и от ден на ден нови формули и новаторски марки, основани от стратъп компании, блогъри или експерти в региона. Тук dm изпреварва останалите играчи, предлагайки партньорство за така наречен извънредни кооперационни марки, които се оферират единствено в нейните магазини. Веригата се отворила съществено и към предлагането на биопродукти и козметика с натурални съставки, както и към артикули от по-високия ценови клас.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Тези трендове в търсенето са устойчиви и годни за целия ритейл бранш, а тематиката за бъдещите провокации и готовността на българската среда да ги посрещне, ще бъде в центъра на спорен панел в границите на форума Retail in Detail. Събитието е проведено от вестник " Капитал " и списание " Регал ", в партньорство с маркетинговата и цифрова организация Xplora и ще се организира на 30. октомври в Sofia event center.
Сред участниците в полемиката ще бъде Андрей Петров, ръководител на борда на шефовете на dm България. Той е част от управителния екип на българското сдружение на компанията от нейното стъпване на локалния пазар. Първоначално дава отговор за отдел " Експанзия " и оглавява дружно с Евелина Великова отдел " Продажби ". Преди да се причисли към dm, е работил в експанзионните отдели на " Лидл България " и " Плюс България търговия ". Има MBA от Висшето учебно заведение по техника и стопанска система в Берлин, Германия.

Участници в дискусионния панел ще бъдат още основният изпълнителен шеф на " Лидл България " Милена Драгийска-Денчева, шефът дирекция " Търговия и маркетинг " и член на управителният съвет на " Кауфланд България " – Стела Първанова, и прокуристът и началник " Проекти и процеси " на " Билла България " Стоян Тачев.
Retail in Detail е първото профилирано събитие за бизнеса с бързооборотни артикули в България. За своето тринадесетгодишно битие форумът се утвърди като най-значимата платформа за обмяна на опит и контакти освен за FMCG търговията и производството, само че и за ритейл бранша като цяло.
През 2018 година събитието се концентрира върху новите трендове, които трансформират търговията на дребно в международен мащаб. Повече информация за програмата и изискванията за регистрация вижте тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР