Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНПСекретарят на културния клуб Цар

...
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНПСекретарят на културния клуб Цар
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Пребит е секретарят на клуб Цар Борис Трети в Охрид

Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП
Секретарят на културния клуб " Цар Борис Трети " в Охрид е бил пребит довечера, заяви на профила си във " Facebook " евродепутатът Андрей Ковачев, заяви Българска телеграфна агенция.

" Насилието, омразата и дискриминирането би трябвало да спре!  Очаквам моментална реакция от управляващите и в двете страни! Това състояние е нетърпимо. Политическата класа, медиите и университетските среди са основали атмосфера на ненавист и гонене на българите. Европейските институции, несъмнено, ще бъдат осведомени! Момчето е в болница! Полицията е осведомена! ", написа Ковачев.
По-късно Ковачев посочи, че нападателите са били трима и са разпознати. Самият той се е опитал да беседва с потърпевшия по телефона, само че не е съумял, тъй като момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.
" Да се наричаш българин в Македония значи да бъдеш безчовечен атакуван и пребит. Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе (Алабаковски) и офанзивите ще продължат още по-яростно! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината! ", написаха в профила си във " Facebook " от Културния клуб " Иван Михайлов " в  Битоля.

Клуб " Цар Борис Трети " в Охрид бе открит през октомври предходната година и до този миг против него има няколко похищения, като на първо време нападнаха помещението със земеделско сечиво, през ноември счупиха с камъни светещата табела с името на клуба, а няколко дни по-късно по помещението беше стреляно с огнестрелно оръжие.
Културният клуб " Иван Михайлов " в  Битоля също бeше обект на посягане. За опита за палеж на постройката условно бе наказан артистът Ламбе Алабаковски.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
20 Яну 20237020 Яну 20234020 Яну 202310519 Яну 202396519 Яну 2023212919 Яну 20231934КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023325811 Яну 2023129519 Яну 202327328 Дек 20221004
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР