Андрей Гюров и Петър Чобанов ще бъдат изслушани в качеството

...
Андрей Гюров и Петър Чобанов ще бъдат изслушани в качеството
Коментари Харесай

`Бюджетната комисия изслушва Андрей Гюров и Петър Чобанов като кандидат – подуправители на БНБ

Андрей Гюров и Петър Чобанов ще бъдат изслушани в качеството им на претендент – подуправители на Българска народна банка на изключително съвещание на бюджетната комисия в Народното събрание. Гюров и Чобанов са предложенията на към този момент определения за втори мандат гуверньор Димитър Радев за постовете надлежно на началник на ръководство „ Емисионно “ за Гюров и на ръководство „ Банково “ за Чобанов.

Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ бе номинация за шеф на централната банка при предходната процедура, която не бе приключена, защото тогавашната политическа обстановка не предполагаше устойчиво управническо болшинство. Гюров има опит в разнообразни финансови институции в Европа и Съединените щати, съгласно претекстовете за актуалната му номинация от гуверньора Димитър Радев. Също по този начин има дългогодишна преподавателска активност.

С дълга процедура като учител, само че и с постове като министър на финансите и началник на Комисията за финансов контрол, е стимулирана номинацията на Петър Чобанов – сегашен народен представител от Движение за права и свободи, за началник на ръководство „ Банково “.

И двете ръководства сега се управляват от подуправители с изминал мандат – надлежно Калин Христов за „ Емисионно “ и Нина Стоянова за „ Банково “.

Гуверньорът Димитър Радев дълго време управлява Българска народна банка също в изискванията на изминал мандат, само че предходната седмица с огромна поддръжка от Народното събрание бе гласувано титулярното му място за втори мандат.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР