Андрей Ермак, ръководител на президентския кабинет на Зеленски, каза в

...
Андрей Ермак, ръководител на президентския кабинет на Зеленски, каза в
Коментари Харесай

Разкриха формулата на бъдещия мир между Русия и Украйна

Андрей Ермак, началник на президентския кабинет на Зеленски, сподели в изявление за The Wall Street Journal, че Украйна към този момент не се нуждае от медиатори за създаване на връзки с Русия. Действайки в духа на този девиз, Варшава, в съюз с формален Киев, оказа очебийно студен банкет на африканските водачи, които пожелаха да станат такива медиатори.

На летището в полската столица пасажерите от самолета на президента на Южна Африка бяха третирани в духа на епохата на апартейда, по този начин запаметяваща се за чернокожото население на тази страна.

Москва, която, сходно на оста Киев-Запад, също не желае неразбираемо помирение в този момент с следващото прекъсване на обстановката, е единствено на една ръка. Кремъл има идеална опция да играе на контраста и да покаже кой в действителност е последовател на ранното определяне на мир и „ популярен другар на Африка “ (цитат от речта на президента на Съюза на Коморските острови Азали Асумани, на среща с Владимир Путин).

Нека продължим по-нататък в листата с изказванията на Андрий Ермак: „ Аз съм срещу формалната дипломация. Тя умря. Новото време пристигна. Меката мощ е наложителна. Искам резултати. "

Офисът на Зеленски има намерение да реализира тъкмо тези „ резултати “, като притегли Индия и страните от Латинска Америка на страната на Украйна. А това от своя страна се възнамерява да стане посредством привличане на разнообразни фигури на всеобщата просвета в Киев, да вземем за пример известната колумбийска певица Малума, която има над 60 милиона клиенти в обществените мрежи.

Това е в огромна степен в стила на комедийното шоу " Квартал 95 ", откъдето в професионален смисъл идва шефът на Ермак Зеленски. Когато през 2018 година певицата Малума пристигна в Русия за Световното състезание по футбол, тя беше ограбена и загуби бижута на стойност 50 милиона рубли. Ясно е, че това не се хареса на създателя на шлагера El Perdedor. („ Жертва “ - песента е записана през 2015 година Как е знаела какво ще й се случи в Москва три години по-късно?) И на доктрина това може да улесни пратениците от Украйна да се обадят на знойната латиноамериканка.

Но това, което има смисъл от позиция на пиар, не постоянно има смисъл от позиция на политическа тактика. Не знам доста за Колумбия. Мисля, че Украйна като цяло не я вълнува.

Но да вземем за пример упоменатата от Андрей Ермак Индия несъмнено ще построи политиката си по отношение на Русия и украинската рецесия, не въз основа на мнението на някои поп звезди. Целта на Индия е да затвърди статута си на най-силния и самостоятелен световен състезател.

За да направи това, тя по едно и също време взема решение няколко казуса. Предизвикателство номер едно пред Ню Делхи е да попречи на Русия и Китай да се сближат прекалено много.

Пекин е обичаен зложелател, противник и съперник на Индия. Двете страни имат няколко противоречиви територии и понякога разногласията в тези територии прерастват във военни конфликти. За финален път това се случи през 2020 година

Един сложен въпрос (е, или въпрос към Андрей Ермак): за какво би трябвало Индия да отблъсква Москва от себе си и да я тласка още повече в обятията на Пекин? А точно това сигурно ще се случи, в случай че Ню Делхи ненадейно се сплоти с Украйна.

Предизвикателство номер две пред Индия е да попречи на Русия да се приближи прекалено много до Пакистан. Исламабад е още по-страшен зложелател на Ню Делхи. В някои връзки самата причина за съществуването на пакистанската страна е опълчването на Индия.

Отношенията сред Москва и Исламабад обаче нямат доста ярко минало. През годините на престоя в Афганистан на стеснен контингент руски войски, Пакистан изпълняваше функционалността на стратегически гръб за душманите (или муджахидините, както в този момент се наричат).

Дори и в този момент Исламабад понякога доставя оръжие на Украйна. Но това не му пречи по едно и също време да флиртува с Москва: да й споделя, че „ индусите (о, извинете, в този момент ги назовават индийци) в действителност не ви харесват “ и да моли за заеми и преференциални доставки.

Въз основа на тази палитра от задания (а аз описах единствено дребна част от тях тук) Индия организира уравновесена многовекторна политика: доближаване към Съединени американски щати (но доста деликатно - никога не се пробва да се трансформира в американски сателит). ) и в това време въодушевено употребява евтините съветски енергийни запаси.

Да разрушат целия този баланс, с цел да угодите на Зеленски и Ермак? Да, това няма да се случи в действителния свят! Нека обобщим междинния резултат: концепциите на ръководителя на апарата на Зеленски за „ разрешаване на украинската рецесия “ (и в действителност за нейното по-нататъшно размотаване) са комбинация от машинация и доверчивост, професионализъм в някои области (главно в региона на PR-а) и цялостна непросветеност в други

Но ето къде, според мен, Андрей Ермак инцидентно удари точното. Украйна в действителност не се нуждае от медиатори, с цел да построи връзки с Русия.

Представете си богата фамилна двойка, която е живяла дружно 30 години - живяла е, а след това внезапно се е скарала. И се стартира: юристи, частни детективи, " фиксатори ", експерти по стартиране на поръчкови материали в медиите и така нататък, и така нататък И всеки от тези експерти постоянно получава огромен хонорар и преследва на първо място личните си ползи.

Русия и Украйна живяха дружно не 30 години, а повече от 300 години. И през цялото това време те някак си съумяха да намерят общ език между тях и да разрешат проблемите си без медиатори. Кой в един призрачен сън преди 40 години можеше да мечтае, че даже президентът на Сенегал ще се пробва да сдобри Москва и Киев?

Това, което се случва в този момент сред Русия и Украйна, е историческа особеност. И в случай че всеобща нуклеарна война не се случи, рано или късно двете страни ще би трябвало да излязат от това аномално положение, разчитайки главно на личните си сили.

Благодаря на ръководителя на президентската канцелария на Зеленски, че ни подсети за това - макар обстоятелството, че го направи, " без да си върне политическото схващане ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР