Андреа Шилде и Ели Карплъс са семейство с три деца.

...
Андреа Шилде и Ели Карплъс са семейство с три деца.
Коментари Харесай

Те продадоха къщата си и обикалят света. Грижат се кучета, за да се справят

Андреа Шилде и Ели Карплъс са семейство с три деца. Големите две са в лицей, а деветгодишният Фин живее с родителите си. Двамата имат добре платена работа и къща в Боулдър, Колорадо. Изглеждат като че ли са постигнали съвършения живот.    Изведнъж обаче вземат решение да се откажат от него. Продават къщата, взимат детето и потеглят по света. За да изкарват някакви пари по пътя, стартират да се грижат за непознати къщи. Гледат домашни любимци и се грижат за парцела, до момента в който притежателите ги няма. Как се случва всичко, споделя Андреа пред изданието Business Insider.    Макар че тя и брачният партньор ѝ харесват работата си в Съединени американски щати, не всеки път съумяват да поддържат точния баланс, с цел да се оправят с всички задължения. И двамата работят в натоварени сфери – тя е софтуерен инженер, а Ели работи с бази данни.    „ Пандемията ни даде опция да прекарваме повече време дружно като семейство. Животът се забави, само че в положителния смисъл. Накрая взехме решение да продадем къщата си и да тръгнем на път. Обмисляхме дали да не наемем различен парцел, само че взехме решение, че откакто другите ни две деца са огромни, просто няма потребност “, споделя Андреа.    Семейството ѝ стартира да пътува напролет на 2022 година Досега са посетили 13 страни – Португалия, Гърция, Германия, Швейцария, Нидерландия, Англия, Дания, Швеция, Египер, Арабските Емирства, Австралия, Тайланд и Малазия.     Eli Karplus   През това време синът им върви на учебно заведение онлайн и учи света от първа ръка пътувайки. Майка му споделя, че това работи, тъй като дребният съумява да се оправи с уговорките и отдалеченото образование се трансформира в норма по време на пандемията.    „ Училището ни в Боулдър предлага онлайн класна стая, в която може да се влезе когато и да е на деня. Едновременно с това размерът на преподавания материал е същият като във физическа класна стая, тъй че той не губи нищо “, споделя майката. 

Така детето има опция да обикаля най-известните места по света и да учи по едно и също време. В Египет да вземем за пример той се записва в самодейността WorldSchool Hub, по време на която деца от пътуващи фамилии от целия свят се събират, с цел да учат. Концепцията е много по-различна от тази на класната стая, само че пък е доста забавна за участниците.    Макар че печелят от продажбата на къщата си, на фамилията въпреки всичко се постанова да работи, с цел да има някакви приходи, до момента в който е на път. Така те се захващат с една необикновена активност – грижа за непознати парцели и домашни любимци. Хора, отсъстващи за дълго време от домовете си, наемат други, в чийто ръце поверяват имуществото си. Тук се изисква много високо равнище на доверие. 

Андреа споделя, че употребяват платформата TrustedHousesitters, която свързва такива хора.    „ Обикновено пиша един дълъг имейл, в който изяснявам кои и какви сме. Прилагам фотоси на къщата, която продадохме, с цел да могат хората да добият визия за нас. Това е от взаимна изгода. Собствениците знаят, че тяхното куче или котка и дом са в положителни ръце. Аз за нас е хубаво, тъй като има чувство за уют и не е като да си наемеш апартамент. Срещаме се като незпознати, само че постоянно се разделяме като другари “, споделя тя.    Въпреки че работят, това семейство пътешественици въпреки всичко би трябвало да наблюдават строго разноските си. На път се харчи за превоз, нощувки и храна.  Повечето места, до които са ходили, са по-евтини от предходния им стандарт на живот в Съединени американски щати. Специално Египет Андреа назовава „ необикновено наличен “ поради ниските цени. Често обаче им се постанова да харчат по 2-3 хиляди $ месечно. Затова избират по-евтини нощувки, да вземем за пример хостел, далечен от центъра на града. В Европа избират влаковете, тъй като са по-евтини. В Азия – рейсовете. 

„ Колкото по-наблизо и колкото по-бавно се придвижваш, толкоз по-евтино става, тъй като не купуваш самолетни билети “, споделя Андреа.  След като е обиколила 13 страни, тя споделя, че си е направила някои заключения. Един от тях е, че е изцяло неправилно да се счита, че светът е цялостен с рискови хора и места.    „ Ние открихме доста другарски настроени и усмихнати хора. Когато изключиш автопилота и излезеш от зоната си на комфорт, започваш да живееш по-пълноценно. Всяко ново пътешестване предлага среща с нова среда “, споделя тя.    Първоначалният им проект е бил да пътуват към две години. Сега обаче се двоумят дали да не трансфорат обикалянето на света в метод на живот. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР