Андреа Довициозо определи грешки като вчерашната си на легендарното френско

...
Андреа Довициозо определи грешки като вчерашната си на легендарното френско
Коментари Харесай

Довициозо: Неприемлива грешка ще ми коства титлата в MotoGP

Андреа Довициозо дефинира неточности като вчерашната си на именитото френско трасе " Льо Ман " като неприемливи. Пилотът на Ducati в MotoGP таман поведе в надпреварата за Гран При на Франция и секунди по-късно към този момент бе на земята. В предходния кръг в Испания Дови още веднъж катастрофира, удряйки се в съотборника си Хорхе Лоренсо и Дани Педроса. Два следващи кръга без нито една точка и италианецът към този момент заема деветата позиция в генералното класиране на 49 точки закъснение от водача с Honda Марк Маркес.
A rare, rare, rare mistake from @AndreaDovizioso!!!

He crashes out of the lead of the #FrenchGP pic.twitter.com/awYTFk70E4
— MotoGP™ (@MotoGP) May 20, 2018
" Направих дребна неточност. Това е недопустимо за мен, тъй като в случай че желаеме да се борим за шампионата против Маркес, няма да стане по този метод ", призна Дови пред BT Sport. " Случи се нещо, което е много мъчно да го приема, тъй като в моята кариера почни няма такива неточности. Трябва ми известно време, с цел да преглътна случилото се. Имахме късмет за победа, моторът се справяше толкоз добре през целия уикенд. Ето за какво съм толкоз отчаян в този момент. Когато успеха е толкоз близо, не можеш да допускаш неточности ".

Dovi is devastated #FrenchGP pic.twitter.com/Xmd3TujXUK
— MotoGP™ (@MotoGP) May 20, 2018
Лидерът Маркес, който през вчерашния ден победи с трета поредна победа, съобщи, че злополуката на Дови е оказала въздействие върху неговото каране на " Льо Ман ": " Честно казано преди Дови да катастрофира методът ми в надпреварата беше друг. После се успокоих малко и избягвах опасности. Победата значи доста, тъй като по принцип на тази писта не сме имали особени триумфи, т.е. сега сме конкурентни на всяка писта ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР