Андреа Довициозо бе първият пилот от десетилетие насам, който вдъхна

...
Андреа Довициозо бе първият пилот от десетилетие насам, който вдъхна
Коментари Харесай

Статистиката говори в полза на победителите от MotoGP в Катар

Андреа Довициозо бе първият водач от десетилетие насам, който вдъхна прохлада и възторг на Ducati, че са способни да станат първенци в MotoGP. Италианецът бе кандидат за купата през 2017-а, а през уикенда завоюва откриващото сезона съревнование в Катар. Така той стана вторият водач от италианския отбор с победа там.
I have no comment just congratulations @AndreaDovizioso #DesmoDovi #Dovi04 #Forzadovi pic.twitter.com/gjghJH3bcG
— Dodo (@dodo_rachmadi) March 18, 2018
Като изключим ерата на доминация на Маркес, статистиката споделя, че водачът, който печели първото съревнование за сезона, има много по-голям късмет да завоюва международната купа. Точно по този начин се случва и при Кейси Стоунър през 2007 година – единственият първенец в MotoGP с Ducati. Приликите не свършват дотук. Както Кейси тогава, по този начин и Дови в този момент, побеждават в Катар, побеждавайки водачът, който господства в последните години. В единия случай това е деветкратният първенец Валентино Роси, a в другия – Марк Маркес. Статистиката във връзка с Дови споделя и още – в директните дуели с Маркес (вкл. Катар 2018) той има 3 победи от 3 опита. Успеваемост - 100%. Титли в кралския клас - 0.

Довициозо е първият водач за именития мотоциклетен бранд, който е покрай шанса за купа след Стоунър. През 2017-а с помощта на него почитателите на спорта бяха в действителност разчувствани. А в този момент е време за италиански реванш. И още един трогателен сезон.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР