Андре Рене Русимоф е едно много специално име в Холивуд

...
Андре Рене Русимоф е едно много специално име в Холивуд
Коментари Харесай

Полубългаринът Андре Русимоф-Гиганта всява ужас на ринга

Андре Рене Русимоф е едно доста особено име в Холивуд и Световната федерация по кеч. Вписан е и в Рекордите на Гинес за най-едър професионален кечист, само че преди да получи тази корона, той минава през доста провокации. 

Родителите му, българинът Борис и брачната половинка му, полякинята Мариана, емигрират във Франция, напомня Chronicle.bg. Още в най-ранна възраст Андре демонстрира, че страда от гигантизъм и доближава височина от 191 сантиметра с тегло от 91 кг.

Сред съучениците си е изглеждал много впечатляващо, имайки поради, че това са размерите му на 12-годишна възраст. Плановете на фамилията му за него са били да работи като фермер и затова не възнамерявали да приключва гимназия. Докато бил в учебно заведение, Русимоф въпреки всичко показвал впечатляващи математически качества, а когато почнал да работи в фамилната плантация, брат му обяснявал, че Андре вършел работата на трима души.

Работил е и като дърводелец, само че нито едно от тези занимания не му донесло изключително благополучие.

Спортната си кариера започва някъде на 18-годишна възраст

с преместването в Париж. Там е видян от локален промоутър на име Оберт Лагает. Размерите на Русимоф били задоволително впечатляващи, с цел да бъде позволен на кръга. Понеже парите не стигали, бъдещият герой работел денем като преносвач, а вечер упражнявал колкото се може повече. През 1966 година стартира да преследва кариера във Англия, Германия, Австрия, Нова Зеландия и даже Африка. Андре обикаля света и даже съумява да дебютира в Япония, където кеч борбите са сериозна традиция.

Първото му име на кръга е „ Чудовището Русимоф “. С Майкъл Надор бързо получава шампионския пояс за борби по двойки. Следващата му спирка е Монреал, Канада през 1971 година. И до момента в който феновете желаят да го гледат, промоутърите не могат да намерят задоволително съперници, против които да го изправят на кръга.
Интересна е загубата на Андре от Аднан Ал-Кайзи. Не е ясно какви са били връзките за този мач, само че иракският професионален кечист съумява с връзки със собствен добър съученик да помогне за случването на спортното събитие. Името на положителния другар е Саддам Хюсейн. Андре пък получил сериозна сума, с цел да се бори против човек с височина от 183 сантиметра и 116 кг.
Най-накрая българинът стига и до някогашния притежател на Федерацията по кеч Винс Макмеън. Той внася промени във визията на спортиста, Андре към този момент би трябвало да бъде колос с по-малко придвижвания. Другата значима детайлност е новият му прякор – Андре Гигантът.
Официалният му дебют е на 26 март 1973 година и представянето му стартира с победа над Бъди Улфи в Медисън Скеур Гардън. Феновете го обичат поради детското му лъчение и впечатляващата физика. През 80-те години кечистът съумява да

тушира популярния Хълк Хоган

В идващите години се оформя добра омраза и чак през 1987 година Хоган съумява да върне жеста на Андре и по този метод да стане един от дребното в историята, които могат да се похвалят с победа над него.

Междувременно Винс Макмеън оформя съществено своята империя и стартира да подписва контракти с всички звезди, принуждавайки ги да се демонстрират единствено в неговия формат. Русимоф обаче получава специфични права и никой не го лимитира да пътува до Япония и да взе участие в спортните събития там.

Размерите му мъчно биха разрешили да бъде контузен, само че и това се случва, когато се изправя против „ Монголския колос “ Килър Кан. С височина от 191 сантиметра и 141 кг, той бил в калибъра на Андре. Някои източници и до през днешния ден имат вяра, че Кан съумява да счупи глезена на нашенеца, само че истината е, че ден по-рано Русимоф се контузил самичък.

С размерите си

борецът трябвало да се изправя единствено против други великани

Опитът към този момент посочил, че тези, които не са в тази категория, могат да пострадат по-сериозно.

Русимоф се съгласява да играе неприятния в идващия сезон и да се изправи против Хълк Хоган. След като сценаристите съумяват да нажежат ситуацията, двамата се схващат да излязат един против различен на „ Кеч Мания 3 “ през 1987 година.

Преди това ще се бият в „ Кралски конфликт “, където дисквалификацията става единствено посредством изхвърлянето на съперника отвън въжетата. Точно в този мач Русимоф подвига Хълк Хоган и го изхвърля, заявявайки по-късно в изявлението, че е усетил доста физическо превъзходство.

В деня на прословутия мач Андре тежи към 240 кг. Теглото е реализирано в резултат на стрес и предходна интервенция на гърба. През цялото време той изпитва болежка, тъй като костите му не могат да понесат това тегло и под своето бойно трико носи специфичен защитен колан. За зрелището на всички, Хоган съумява да вдигне Андре и да го тръшне на кръга. Години по-късно ще признае, че съперникът му е тежал най-малко 320 кг и цената за това представление е била разкъсването на плоския мускул в гърба му.

 

Историята на Русимоф като кечист е впечатляваща, само че по това време всеки желае да употребява услугите на великана. Последната поява на телевизионния екран е на Clash of the Champions XX, където Андре дава изявление. Следващата му спирка е киното. Там си 

партнира с Арнолд Шварценегер във филма „ Конан Разрушителя “,

а най-паметната му роля е в The Princess Bride. Последната му поява е във кино лентата „ Пазар за майки “ през 1994 година.

В персонален проект френският спортист с български корени има една доста впечатляваща линия – голям обожател на алкохола. Поставените върхове са забележителни и съгласно някои очевидци в шпации от 6 часа можел да изпие към 41 литра бира. На събитие от „ Кеч Мания “ Андре изпил към 73 литра бира и този връх бил доказан от неговите сътрудници. За 9 часа, когато спортистите решили да се надпиват с бира, Русимоф изпива към 116 бири.

За сметка на това пък човек рядко е можел да види Андре ядосан. Гигантът

имал невероятно добро сърце

Хората го разказват като доста деликатен и великодушен човек. Приятелите му описват, че спортистът обичал да заплаща постоянно сметките и даже вечерите, когато бил поканен като посетител.

 

Една вечер бил на маса с Шварценегер и Уил Чембърлейн. Шварценегер се опитал безшумно да заплати на сервитьорката, без да издава желанията си на компанията, изпреварвайки Андре. Докато се опитвал да свърши тази работа, Андре и Уил го подвигат и го поставят на покрива на колата му. Когато не се състезавал и не бил в светлината на прожекторите, Андре прекарвал времето си в личното си ранчо в Северна Каролина. В множеството случаи пътувал и не можел да почива толкоз доста, само че щом се завърнел, Андре предпочитал да прави огромни радостния и вратите му постоянно били отворени за другари.Хората с гигантизъм не съумяват да живеят по-дълго от останалите. Андре е открит мъртъв през януари 1993 година в хотелската си стая в Париж. Прибира се, с цел да погребе татко си и до момента в който е там, решил да остане за рождения ден на майка си. Лекарите откриват, че сърцето му е спряло през нощта. В наследството си добродушният исполин изискал да бъде кремиран и разпилян над ранчото си.

Всичките му пари и имущество отиват при единствената му щерка, с която се е виждал единствено няколко пъти през живота си.

 

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР