Андора официално стана 190-ия член на Международния валутен фонд, на

...
Андора официално стана 190-ия член на Международния валутен фонд, на
Коментари Харесай

Андора стана 190-ия член на Международния валутен фонд

Андора публично стана 190-ия член на Международния валутен фонд, на фона на усложненията си поради пандемията от новия ковид.

В свое изказване организацията уточни, че първичната квота на югозападната европейска страна – финансовият абонамент, който дефинира правото ѝ на глас и достъпа до финансиране, е 82.5 млн. специфични права на тираж или 116.4 млн. $, съобщи „ Ройтерс “.

Управляващият шеф Кристалина Георгиева приветства страната. „ МВФ има подготвеност да работи тясно с управляващите и хората в Андора за постигането на техния постпандемичен напредък и развиването в съдействието с други сътрудници в интернационалната общественост “, съобщи тя.

По-рано организацията за кредитен рейтинг Fitch Ratings предвижда, че Андора ще изпита дълбока криза през 2020 година, отчитайки стесняване на брутния вътрешен артикул с 11.4% и 50% спад на туристите. Независимо от това, страната получи BBB+ капиталов клас и се чака да възвърне растеж от 4.3% през 2021 година.

С участието в МВФ държавното управление ще бъде подложено на годишен обзор на икономическите вероятности и политики от чиновници на интернационалната организация.

Андора ще има свое посланичество и в срещите на МВФ и Световната банка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР