Анди Рубин - ръководещ екипа на Google за Android, и

...
Анди Рубин - ръководещ екипа на Google за Android, и
Коментари Харесай

Разкрития за сексуален тормоз разтърсват големите технологични компании

Анди Рубин - управляващ екипа на Гугъл за Android, и Амит Сингхал, началник на изследването, напуснаха компанията преди няколко години и отхвърлят обвиняванията,уличаващи ги за непочтено държание.

© Dado Ruvic Още по тематиката
Гугъл не покри упованията и акциите изгубиха 7%

По-ниският растеж на приходите и топящият се марж на облагата, наред със боязън от регулация, разочароваха вложителите
28 окт 2018
Обвиненията против Брет Кавано се трансфораха в " дума против дума "

Номинацията на Доналд Тръмп за висш арбитър отхвърли обвиняванията под клетва, само че обвинилата го Кристин Форд разгласи, че е " 100% сигурна "
28 сеп 2018
Гражданската война, която ще реши бъдещето на католическата черква

Покриването на полови злоупотреби и отношението към хомосексуализма са част от проблемите на институцията
8 сеп 2018 Активисти и чиновници упорстват за промени в огромните софтуерни компании поради изказвания, че Гугъл не подхваща ограничения против разкрития за осъществен полов тормоз. Компанията е остро подложена на критика за това, че пази авторитетните си чиновници.

New York Times заяви предходната седмица, че двамата изпълнителни шефове Анди Рубин и Амит Сингхал са получили значими суми, откакто са напуснали компанията, даже откакто Гугъл проверява искове за полов тормоз против тях, които се оказаха правилни. " Компанията е направила редица промени, в това число е подхванала по-засилени ограничения поради несъответствуващото държание на чиновници, заемащи управителни позиции. "

Сундар Пичай, основен изпълнителен шеф на Гугъл
Защо казусът е сериозен

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Джоел Емерсън, създател и основен изпълнителен шеф на консултантската компания Paradigm, съобщи, че фирмите би трябвало да предизвикват " ясната отчетност " по отношение на този проблем. " Когато тормозът, осъществяван от водачите, не е взет на съществено, той дефинира тона на организацията и приказва, че това държание освен ще бъде толерирано, само че в някои случаи ще бъде и възнаградено ", споделя тя пред Financial Times.

Анди Рубин - управляващ екипа на Гугъл за Android, и Амит Сингхал, началник на изследванията, напуснаха компанията преди няколко години и отхвърлят обвиняванията, уличаващи ги в непочтено държание. Говорител на Рубин съобщи, че той не е нарушил никакви политики на компанията, а новите му работодатели - Essential и Playground, също са сигурни, че няма по какъв начин той да е взел участие в сходно нещо. Самият Рубин написа с профила си в Twitter: " Историята на New York Times е цялостна с грешки по отношение на работата ми в Гугъл, както и с огромни пресиления.

По-конкретно, в никакъв случай не съм принуждавал жена да прави секс с мен в хотелска стая. Тези подправени обвинявания са част от акцията на моята някогашна брачна половинка, с цел да ме съсипе в миг, в който се боря за бракоразвод и настойничество. Също по този начин не ми е прелестно, че анонимни ръководители на Гугъл разясняват персоналния ми живот и показват неправилно обстоятелствата. "

Лиз Фонг-Джоунс обаче, който е чиновник в Googlе и е спомогнал за организирането на петиция за по-голяма бистрота в следствията за тормоз, споделя, че откритията убеждават още повече чиновници да приканват за смяна. " Кого избират за член на борда? В какъв миг ще има отчетност? Не наподобява, че Лари Пейдж и Сергей Брин ще създадат задоволително по въпроса ", споделя тя, като има поради създателите на Гугъл.

Тайните на Силициевата котловина

Спекулациите за Гугъл са най-новите, които раздрусват Силициевата котловина, където мъжете преобладават в лидерските и софтуерните позиции в новосъздадените и най-големите компании, а дамите чиновници в доста компании се усещат маргинализирани поради сексизъм.

Миналата година основният изпълнителен шеф на Uber Травис Каланик беше заставен да подаде оставка след поредност от кавги, в това число външно следствие, което откри над двеста случая на полов тормоз. Амит Синхал беше заставен да напусне работа в Uber, тъй като не оправдал изказванията за тормоз в Гугъл пред новия си шеф.

" От известно време не е загадка, че в Силициевата котловина това държание се следи от самото ѝ начало ", сподели Уайвон Хътчинсън, основателка на консултантската компания ReadySet, както и съоснователка на плана Include, който предизвиква разнообразието в Силициевата котловина. Тя е обезпокоена, че Гугъл е осигурила на Рубин още по-голямо въздействие в бранша, като му е дала в допълнение заплащане.

" По създание това, което компанията е направила, е да даде на този човек повече мощ ", споделя тя. Главният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай написа в писмо до чиновниците си след материала на New York Times, в което споделя, че " Гугъл не е по-добър или по-лош от останалите ".

Според него компанията е " извънредно сериозна " за това да обезпечава " безвредно и приобщаващо работно място ". " Искаме да ви уверим, че преглеждаме всяка тъжба за полов тормоз или неуместно държание, проверяваме и подхващаме дейности ", написа той, добавяйки, че 48 чиновници, в това число 13 висши мениджъри, са били освободени заради същите аргументи в последните две години - и че никой от тях не е получил в допълнение възнаграждение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР